Pēdējā asiņainā vēršu cīņa Spānijas Baleāru salās

TVNET/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Spānijai piederošās Baleāru salas pagājušomēnes ieviesa virkni ierobežojumu, kas būtībā aizliedz tradicionālajās vēršu cīņās nogalināt dzīvniekus, kaut arī Spānijas valdība to pasludinājusi par neaizskaramu kultūras mantojuma daļu. Šomēnes Maljorkā notika pēdējā nežēlīgā un asiņainā cīņa pirms jauno noteikumu stāšanās spēkā, vēsta aģentūra AFP.

Baleāru salas, kurās ietilpst tādi populāri tūrisma galamērķi kā Maljorka un Ibiza, 2016.gadā centās aizliegt vardarbīgās izrādes. Taču konstitucionālā tiesa Madridē vēršu cīņas pasludināja par kultūras mantojuma sastāvdaļu un lēma, ka provinču līmenī tās nedrīkst aizliegt.

Jūlijā Baleāru provinces parlaments nobalsoja par ļoti stingru noteikumu ieviešanu. Saskaņā ar tiem, toreadori cīņas arēnā nedrīkst izmantot zirgus un asus priekšmetus, cīņa nedrīkst būt ilgāka par desmit minūtēm, kā arī arēnā aizliegts lietot alkoholu. Ieviesti arī jauni noteikumi par vēršu transportēšanu, dzīvnieku atgriešanos audzētavās pēc cīņām un veterinārajām pārbaudēm, par kuru neievērošanu var piemērot naudassodu līdz 100 000 eiro.

Stingro noteikumu un bargo sodu dēļ vēršu cīņas Baleāru salās zaudēs ienesīgumu un varbūt pat tiks pārtrauktas pavisam.

Dzīvnieku aizstāvju organizācijas uzslavējušas Baleāru salu rīcību, jo tā varētu mazināt vai iznīdēt «vēršu spīdzināšanu izklaides dēļ». Nesenā aptaujā atklājās, ka mazāk nekā trešdaļa Spānijas iedzīvotāju atbalsta vēršu cīņu turpināšanu, raksta «The Independent».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu