Atceļ karantīnu ĀCM skartajā «Ancers» cūku novietnē Salaspils novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atcēlis karantīnu Āfrikas cūku mēra (ĀCM) skartajā SIA «Ancers» cūku novietnē Salaspilī, liecina oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» publicētais PVD rīkojums.

Kā norādīts PVD rīkojumā, novietnē ir veikta dezinfekcija, kā arī veikto klīnisko izmeklējumu rezultāti par ĀCM ir negatīvi.

Rīkojums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas «Latvijas Vēstnesī», proti, rīt.

Kā ziņots, cūkkopības uzņēmuma «Ancers» apsaimniekotajā Krimuldas novada fermā «Rukas» un Salaspils novada fermā «Bunčos» šogad uzliesmoja ĀCM - 13.janvārī tas tika konstatēts «Ancers» fermā Krimuldas novadā, kur nedēļas laikā likvidētas 5023 cūkas, savukārt 7.februārī sērga uzliesmoja otrajā fermā Salaspils novada, kur likvidēts vairāk nekā 8500 cūku liels ganāmpulks.

Uzņēmuma ražošanas daļas vadītājs Edvīns Vakss iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka «Ancers» jau šajā vasarā plāno atsākt saimniecisko darbību.

«Ancers» ir reģistrēts 1994.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 84 020 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Dace Kalvāne. Kompānijas pamatdarbība ir šķirnes cūku audzēšana un cūku nobarošana gaļai. «Ancers» apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 18,8% salīdzinājumā ar 2015.gadu un sasniedza 3,075 miljonus eiro, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 0,8% - līdz 256 590 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu