Pīle pārēdas un gandrīz nogrimst

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tony Hisgett/Flickr.com (CC BY 2.0)

Doles salas entuziasti Facebook dalījās ar video, kurā redzams, kā pīļu dzimtas putns - lielās gauras tēviņš notver apmēram 20 cm garu, treknu, spēcīgu zivi un to veselu norij. Gaurs ir mazliet pārēdies, tāpēc iegrimst dziļāk ūdenī. «Ja jūrasērglis uzglūnētu gauram, ātri lidot un paslēpties tas nevarētu,» skaidro ornitoloģe Antra Stīpniece.

Lielās gauras var sasniegt pat 2 kg svaru, bet parasti to svars svārstās ap vienu kilogramu. Gauru tēviņi ir prāvāki. «Putnu vielmaiņa ir strauja, tāda izmēra putnam dienā vajag ap 400 gramu barības,» stāsta Stīpniece.

Lai gan dienas normu putns varbūt arī nav pārsniedzis, tas tomēr ir aprijis vienlaikus brokastu, pusdienu un vakariņu tiesu, kas nav visai veselīgi, skaidro ornitoloģe. Tādējādi gaurs ar lielo zivi vēderā riskē kļūt par medījumu jūrasērglim. Nepārēdusies lielā gaura ir ātra un spēcīga lidotāja.

Literatūrā minēts, ka pieaugušie tēviņi tiek galā pat ar 30 cm garām zivīm. Pārsteidzoši lielas zivis spēj norīt arī zīriņu cāļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu