Neticami krāšņi skati: Grenlandes zemūdens dzīvā pasaule

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Krāšņās un iespaidīgās fotogrāfijās atklājas rāmā un stindzinošā Grenlandes zemūdens flora un fauna.

Fotogrāfam Aleksandram Benediksam izdevies iemūžināt, kā izskatās un dzīvo radījumi ledainajos Grenlandes ūdeņos, kur ūdens temperatūra nepārsniedz -2 grādus pēc Celsija un, kas lielāko gada daļu ir klāti ar pamatīgu ledus kārtu.

Fotogrāfijās, kas publicētas ziņu aģentūras «Caters News» mājaslapā, redzamas gan dīvainas un gandrīz pilnīgi caurspīdīgas medūzas, un luminiscējošas garneles, gan sniegbalti moluski un pārsteidzoši dīvainas, puscaurspīdīgas zivis.

«Ar niršanu es nodarbojos jau gandrīz 20 gadus, tomēr ļoti reti man ir nācies redzēt kaut ko tik skaistu. Es baidījos, ka saltajos Grenlandes ūdeņos jutīšos vientuļš un izolēts, tomēr man apkārt bija tik daudz dzīvības, ka man pat prātā neienāca skumt.

Es arī iepriekš biju redzējis medūzas un moluskus, tomēr šeit tie izskatījās pilnīgi citādāk. Es nekad neaizmirsīšu Grenlandē piedzīvoto,» žurnālistiem stāstīja Benediks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu