Tallinas Zooloģiskajā dārzā pirmo reizi piedzimis melnā degunradža mazulis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tallinas Zooloģiskā dārza melno degunradžu māte Kibibi pirmo reizi laidusi pasaulē mazuli.

Domājams, ka tā ir meitenīte, lai gan droši apgalvot to vēl nevar, ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Zooloģiskā dārza direktors Tīts Marans.

Mazais degunradzis piedzimis aizvadītajā sestdienā. Mazulis ir vesels, bet pats direktors to vēl neesot redzējis, taču dārza darbinieki seko notikumiem degunradžu mītnē ar kameru starpniecību. No ceturtdienas tāda iespēja tiks dota arī apmeklētājiem, un jaundzimušā fotogrāfijas būs aplūkojamas arī Zooloģiskā dārza interneta vietnē.

Savukārt bijušais ilggadējais Zooloģiskā dārza vadītājs Mati Kāls laikrakstam «Postimees» norādījis, šis ir ne tikai pirmais degunradža mazulis, kas nācis pasaulē Tallinas Zooloģiskajā dārzā, - pēc viņa teiktā, tāda notikuma vēl neesot bijis visā bijušās Padomju Savienības teritorijā.

Tallinas Zooloģiskajā dārzā šobrīd dzīvo divi melnie degunradži - Kibibi un Kigoma.

Melnais degunradzis (Diceros bicornis) ir viena no piecām vēl joprojām dzīvojošajām degunradžu dzimtas (Rhinocerotidae) sugām. Savvaļā tas sastopams Āfrikas austrumdaļā un vidienē - Kenijā, Tanzānijā, Kamerūnā, Dienvidāfrikā, Namībijā un Zimbabvē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu