Visu mūžu pagrabā turēts pūdelis beidzot ierauga saules gaismu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARY ALTAFFER / TT NYHETSBYRÅN

Izglābts pūdelis, kurš visu savu mūžu pavadījis kādas ASV Ziemeļkarolīnas štata pilsētas pagrabā. Viņš nespēj valdīt prieku, beidzot baudot brīvību, vēsta ziņu aģentūra «Cater News Agency».

Pūdeli, kurš nodēvēts par BB, kādā suņu patversmē ASV Ziemeļkarolīnas štata pilsētā Šarlotē (Charlotte) atrada dzīvnieku aizsardzības biedrība «The humane Society of the United States». Dzīvnieks kopā ar vēl 150 suņiem bija ieslodzīts pagrabā un nekad nebija bijis ārā, sajutis zāli zem savām kājām vai redzējis saules gaismu.

Kucīte tika turēta mazā drāšu krātiņā, un glābēji uzskata, ka viņa ir laidusi pasaulē vairākus metienus.

Dzīvnieku aizsardzības biedrības darbiniece Džesika Lauginigere (Jessica Lauginiger) vietnei «Dodo» pastāstīja:

«Viņa bija tik sīka un bezpalīdzīga. Kad es uzliku roku uz krātiņa, viņa to uzmanīgi apostīja, tomēr bija ļoti bailīga. Par spīti tam, bija redzams, ka viņa alkst pēc cilvēku uzmanības.»

Iesaistot vietējās varasiestādes, visi pagrabā atrastie dzīvnieki no sava ieslodzījuma tika atbrīvoti un pārvietoti uz Kabaras dzīvnieku hospitāli (Cabarrus Animal Hospital) Kanapolisā (Kannapolis). Tur BB satika savu jauno saimnieci Brendu Tortoreo (Brenda Tortoreo).

Brenda žurnālistiem teica:

«Viņa izskatījās nožēlojami un bija nobijusies līdz nāvei… Tajā brīdī es sev pateicu: «viņa ir tā, ko es ņemšu pie sevis uz mājām.» Viņa nekad nebija redzējusi zāli vai sauli. Viņa no tās baidījās. Kad es viņu noliku uz zemes, viņa neskrēja, bet staigāja tikai uz riņķi. Tas bija viss, ko viņa zināja.»

Tomēr, pateicoties glābējiem, tagad viss ir mainījies uz labo pusi un BB var beidzot baudīt visu to, kas viņai pienākas.

«Tagad viņa joņo pa māju un ēd kā traka. Viņai patīk zāle un citi suņi pagalmā. Sākumā viņa svēra trīsarpus mārciņas, bet tagad aptuveni desmit. Pirms trim nedēļām viņa sāka mani laizīt, ko nebija darījusi nekad iepriekš. Viņa tiešām ir iznākusi ārā no savas čaulas. Viņa ir mana mazā princese,» piebilda Brenda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu