Vides dienā Ādažu poligonā iepazīsies ar naktsputnu vakarlēpi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Vides dienā, 2.jūnijā, Ādažu poligonā jaunsargi, jaunie dabas pētnieki no Latvijas Dabas muzeja, kā arī militāro un dabas aizsardzības organizāciju pārstāvji iepazīs reto naktsputnu vakarlēpi, liecina projekta «Putni Ādažos» portālā publicētā informācija.

Vakarlēpji dienas laikā uzturas siltās, saulainās vietās, bet naktī dodas lidojošu kukaiņu medībās, lidojot klusi kā pūce. Ādažu militārajā poligonā vakarlēpji dzīvo virsājos, Rampas purvā, skrajos priežu mežos un izcirtumos.

Vakarlēpis ir iekļauts īpaši aizsargājamo sugu sarakstā, un Ādažu poligona teritorijā ligzdo līdz pat 67 šo putnu pāriem.

Savukārt citviet ikdienā vakarlēpjus visbiežāk var ievērot naktīs ceļmalās, kur tos, visticamāk, piesaista kukaiņi, kurus savukārt piesaista pa dienu saulē uzsilušais ceļa segums.

Naktī no 2.jūnija uz 3.jūniju paredzētas ekskursijas dabā, kuru laikā ornitologi Viesturs Lārmanis un Aivars Petriņš stāstīs par vakarlēpjiem, bet par kukaiņiem stāstīs entomologi Voldemārs Spuņģis un Uģis Piterāns. Savukārt ar sikspārņiem pasākuma apmeklētājus iepazīstinās dabas eksperti Gunārs Pētersons un Viesturs Vintulis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu