Gluži kā pie Ušakova! Kaķi Tokijas birojos danco pa galdiem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Darbaholiskā Japāna ir izdaudzināta ar ilgajām darba stundām un izdegušajiem darbiniekiem, taču kāds IT uzņēmums sakās atradis tam risinājumu – kaķus.

Mazajā Tokijas IT uzņēmumā «Ferray» kopā mitinās deviņi kaķi. Uzņēmuma direktors Hidenobu Fukuda «kaķu politiku» ieviesa 2000. gadā pēc darbinieku lūguma, ļaujot viņiem savus pūkaiņus ņemt līdzi uz darbu, raksta «Tokyo Daily News».

«Es arī piešķiru 5000 jenu (aptuveni 40 eiro) mēnesī tiem, kuri izglābj kaķi,» saka Fukuda.

Arī citi Japānas uzņēmumi ļauj dzīvniekiem atrasties birojā, lai palīdzētu darbiniekiem samazināt stresu.

Foto: AFP/Scanpix

Japānas «Oracle» birojā «strādā» vecs angļu aitu suns Kendija, kas ir uzņēmuma «uzņemšanas un dziedināšanas vēstniece». Uzņēmums atklāj, ka pirmais biroja suns ieviests 1991. gadā, un Kendija ir jau ceturtais.

Tikmēr «Pasona Group» 2011. gadā dziednieciskiem nolūkiem «nolīga» divas kazas, bet 2013. - divas alpakas.

Pateicoties pieaugošajai mājdzīvnieku iegādes tendencei, Tokijā šobrīd ir reģistrētas aptuveni 60 kaķu kafejnīcas.

Eri Ito, kurš strādā interneta risinājumu uzņēmumā «Ferray», atzīst, ka dzīvnieki nudien iedarbojas nomierinoši. «Kaķi guļ tepat mums blakus... Tas ir dziedējoši,» saka Ito.

Taču pūkaiņu klātbūtnei birojos ir arīdzan ēnas puse. Fukuda atklāj, ka reizēm kaķi mēdz pastaigāties pa telefona aparātiem, tādējādi pārtraucot sarunas, vai arī izslēdz datorus, mīņājoties pa to klaviatūrām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu