Pie Saeimas ap 250 cilvēku protestē pret dzīvnieku izmantošanu cirkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien pie Saeimas protesta akcijā «Par cilvēcīgu cirku» bija pulcējušies apmēram 250 protestētāji, savukārt pretējā mītiņā dzīvnieku cirka atbalstam piedalījās ap 20 cilvēkiem.

«Cilvēcīgā cirka» aizstāvji izkliedza dažādus vēstījumus, piemēram: «Cietsirdībai cirkā - nē» un «Zvēri arī sāpes jūt». Uz viņu turētajiem plakātiem cita starpā rakstīts, ka «Dzīvnieku cirks nav izklaide», «Dzīvnieki nav rotaļlietas» un «Cinisms politikā vairs nav modē».

Savukārt dzīvnieku cirka aizstāvji bija ieradušies ar plakātiem, uz kuriem cita starpā rakstīts «Cirks ar dzīvniekiem ir mūsu kultūra, tradīcijas un mantojums», kā arī bija atnestas lāču bildes ar cilvēkiem, kuras parakstītas ar vārdiem: «Kā patiesībā ceļojošajos cirkos dzīvo lāči?!».

Jau vēstīts, ka šīs protesta akcijas tiek organizētas par un pret ieceri veikt labojumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas ļautu Latvijas cirkos izmantot nebrīvē dzimušu savvaļas sugu dzīvniekus.

Biedrības «Dzīvnieku brīvība» pārstāvji pie Saeimas ar akciju «Par cilvēcīgu cirku» mudināja parlamentu veikt labojumus Dzīvnieku aizsardzības likumā un liegt Latvijas cirkos izmantot jebkādus savvaļas sugu dzīvniekus, nevis atbalstīt deputātes Jūlijas Stepaņenko (S) priekšlikumu ļaut cirkā izmantot nebrīvē dzimušus savvaļas sugu dzīvniekus.

Savukārt Rīgas cirka atbalsta biedrības organizētās protesta akcijas dzīvnieku cirka atbalstam mērķis ir censties pārliecināt deputātus atbalstīt Stepaņenko izvirzīto priekšlikumu.

Kā ziņots, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vairākums 3.maijā atbalstīja deputātes Stepaņenko priekšlikumu grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, paredzot, ka cirkā tiktu aizliegts izmantot brīvībā sagūstītus savvaļas sugu dzīvniekus, bet atļauts izmantot nebrīvē dzimušus dzīvniekus.

Saeima 30.aprīlī konceptuāli atbalstīja grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz aizliegt izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs. Iepriekš gan komisiju līmenī deputāti bija lēmuši pretēji.

Tāpat ziņots, ka «Dzīvnieku brīvība» Saeimā iesniedza vairāk nekā 26 000 cilvēku parakstus petīcijā «Par cilvēcīgu cirku», kas aicina izbeigt dzīvnieku izmantošanu cirkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu