Lubānas mitrājā notiks Putnu dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Nākamnedēļ, 8.aprīlī un 9.aprīlī, dabas lieguma «Lubāna mitrājs» teritorijā norisināsies Putnu dienas, informēja Lubāna mitrāja informācijas centra pārstāve Ilze Sauša.

Pasākuma organizatori abām dienām ir sarūpējuši jaukus pasākumus, kuros interesentiem, dodoties dabā, būs iespēja ieraudzīt un saklausīt gan ūdenī peldošos, gan krūmos čiepstošos, gan virs laukiem lidojošos putnus.

Sestdien, 8.aprīlī, plkst.10 putnu vērotāju tiksies pie Barkavas degvielas uzpildes stacijas un ar personīgajiem transporta līdzekļiem dosies braucienā cauri Degumnieku un Bozēnu laukiem, uz Zvidzes-Asnupītes kanālu un Kalnagala slūžām, pa D-damni uz Zvejsalu, kur paredzēta pastaiga pa Zvejsalas zivju dīķiem. Ekskursiju vadīs ornitologs Andris Avotiņš. Noslēgsies pasākums ap plkst.17 pie Aiviekstes slūžām pie Lubāna ezera.

Svētdien, 9.aprīlī, Putnu dienu dalībnieki tiksies plkst.10 Nagļos, pie Tautas nama. Turpinājumā paredzēts brauciens ar savu transportu līdz pārgājiena sākumpunktam un pārgājiens pa Orenīšu dīķiem, uzkāpšana Orenīšu kalnā, kas pavērs iespaidīgu skatu uz zivju dīķiem. Noslēgsies pasākums ap plkst.13. Pārgājienu vadīs Dabas aizsardzības pārvaldes inspektori Dace Vasiļevska un Dagnis Vasiļevskis. Tas būs piemērots arī ģimenēm ar bērniem, kuri vēlas pavadīt brīvdienu dabā.

Pieteikties pasākumiem var, piezvanot pa tālr.29234956 vai rakstot uz e-pastu: lubanamitrajs@gmail.com.

Putnu dienās, 8. un 9.aprīlī, Latvijā paredzēti kopumā vairāk nekā 30 pasākumi - putnu vērošanas ekskursijas, kā arī radošās un putnu būrīšu darbnīcas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu