ĀCM jaunus novadus un pagastus šonedēļ nav skāris

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šonedēļ konstatējuši 14 no Āfrikas cūku mēra (ĀCM) nobeigušās mežacūkas, tikmēr jaunus novadus vai pagastus sērga nav skārusi, informēja dienestā.

Tostar šajā nedēļā pieci beigti dzīvnieki atrasti Raunas novada Raunas pagastā, četri beigti dzīvnieki atrasti Ventspils novada Ances pagastā, bet pa vienam beigtam dzīvniekiem atrasts Alūksnes novada Zeltiņu pagastā, Babītes novada Salas pagastā, Daugavpils novada Maļinovas pagastā, Dundagas novada Dundagas pagastā un Limbažu novada Vidrižu pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad konstatēta 323 dzīvniekiem 49 novadu 94 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks. ĀCM nav bīstams cilvēkiem.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu