Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/07/8349301t1h562d.jpg)
Kimči ir populāra uzkoda Korejā, bet tagad pieprasīta arī visā pasaulē; tie ir marinēti dārzeņi, populārākie ir marinēti Ķīnas kāposti. Kimči gatavo pēc dažādām receptēm, šeit viena no zināmākajām.
Nepieciešams
- 1,5 kg Ķīnas kāpostu
- 1 tējkarote malta čili
- 2 ēdamkarotes maltas paprikas
- 5 ķiploka daiviņas
- gabaliņš ingvera
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 ēdamkarote cukura
- 4 ēdamkarotes sāls
- 1,5 l ūdens
- sezama sēklas
Pagatavošana
Kāpostus sagriež gabalos. Ūdeni uzvāra, pieliek sāli, atdzesē un pārlej kāpostiem. Atstāj kāpostus uz 12 stundām, tad nolej sālījumu un kāpostus noskalo.
Ķiploku izspiež caur spiedi, ingveru (2 – 3 cm gabaliņu) sarīvē, pieliek eļļu, cukuru, čili (vairāk vai mazāk, pēc vēlēšanās), papriku, sezama sēklas.
Kāpostus sajauc ar eļļas maisījumu, ja nepieciešams, pieliek vēl sāli, atstāj uz pāris dienām marinēties.