Sasauc Krīzes vadības padomes sēdi Āfrikas cūku mēra uzliesmojuma dēļ Krimuldā un Ādažos

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis pirmdien, 16.janvārī, nolēma sasaukt Krīzes vadības padomes sēdi.

Krīzes vadības padomes sēdes laikā tiks izskatīts jautājums par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu reģionā, kuru veido Krimuldas un Ādažu novads, saistībā ar Āfrikas cūku mēra epidēmisku uzliesmojumu, TVNET informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Sēde notiks Ministru kabineta ēkā 16.janvārī plkst. 12.00.

Pirmo reizi šogad konstatē ĀCM mājas cūkām; skarta saimniecība Krimuldā ar 5023 dzīvniekiem

TVNET jau ziņoja, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis šogad pirmo Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojumu mājas cūkām - slimība skārusi lielu cūku novietni «Rukas» Krimuldas novada Krimuldas pagastā ar 5023 dzīvnieku lielu ganāmpulku.

Saimniecībā tiek veikti Āfrikas cūku mēra apkarošanas pasākumi, tostarp cūku likvidēšana, kā arī epidemioloģiskā izmeklēšana, lai noskaidrotu, kā slimība iekļuva novietnē.

Noteikta arī karantīna - aizsardzības zona trīs kilometru rādiusā un uzraudzības zona desmit kilometru rādiusā ap skarto novietni. Šajā teritorijā tiks kontrolēts mājas un meža cūku veselības stāvoklis, kā arī transportlīdzekļu kustība. Īpaša uzmanība būs pievērsta dzīvnieku, kā arī gaļas izcelsmes produktu pārvadāšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu