Šonedēļ visvairāk no ĀCM nobeigušos mežacūku atrasts Mērsragā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šonedēļ konstatējuši kopumā 18 no Āfrikas cūku mēra (ĀCM) nobeigušās mežacūkas, tostarp visas nobeigušās mežacūkas bijušas sērgas līdz šim jau skartajos novados, informēja PVD.

Visvairāk - sešas - beigtas mežacūkas šonedēļ atrastas Mērsraga pagastā, savukārt Tukuma novada Lestenes pagastā uzieti četri beigti dzīvnieki.

Tāpat divas beigtas mežacūkas atrastas Priekuļu novada Mārsnēnu pagastā, bet pa vienai - Tukuma novada Slampes pagastā, Siguldas novada Mores pagastā, Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā, Krāslavas novada Izvaltas pagastā, Krimuldas novada Lēdurgas pagastā un Zilupes novada Pasienes pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā sērga šogad konstatēta 43 dzīvniekiem 15 novadu 17 pagastos.

Jau vēstīts, ka 2016.gadā mēris kopumā tika konstatēts 1146 mežacūkām 77 novadu 245 pagastos, kā arī trijās pilsētās - Rēzeknē, Pļaviņās un Jūrmalā. Mājas cūkām mēris tika konstatēts vienā saimniecībā Vārkavas novadā un divās Gulbenes novadā, kur bija jāizkauj attiecīgi 50, 142 un 119 cūkas.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu