Dzīvnieki iesaistās Pasaules kausa uzvarētāju noteikšanā (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Daudzus futbola fanu prātus šobrīd nomoka doma - kurš tad uzvarēs šā gada Pasaules kausa finālā? Daži sporta entuziasti uzvarētāju un finālistu noteikšanā izmanto pavisam amizantas metodes, piemēram, zīlē vai lūdz palīdzību dzīvniekiem. Lūk daži no zvēriem-orākuliem, kas iesaistās Pasaules kausa uzvarētāju noteikšanā.

2010. gada Pasaules kausā futbolā, kas norisinājās Dienvidāfrikā, visus Vācijas maču rezultātus, tostarp zaudējumu Spānijai, precīzi pareģoja astoņkājis Pols. Šobrīd astoņkājis Pols jau atrodas citos medību laukos, taču ir vēl citi zvēri, kas ar savām pareģošanas spējām ir piesaistījuši futbola fanu uzmanību.

Foto: SCANPIX

Kaķis Ahilejs

Kaķis Ahilejs, kas dzīvo slavenā Sanktpēterburgas Ermitāžas muzeja pagrabos, precīzi noteica Krievijas komandas uzvaru pār Saūda Arābiju pirmajā futbola mačā. Pirms nozīmīgās spēles kaķim Ahilejam iedeva divas ēdiena bļodiņas - vienu rotāja Krievijas karogs, bet otru - Saūda Arābijas. Ahilejs, nenojaušot saimnieku nodomus, pats izvēlējās Krievijas bļodiņu. Tā kā kaķis ir kurls, tā uzmanību nevarēja novērst skatītāju saucieni vai saimnieku pavēles.

Foto: SCANPIX

Cūķis Mistiskais Markuss

Mistiskā Markusa saimnieks apgalvo, ka rukšķis ir apveltīts ar īpašām spējām, proti, pareģot dažādu notikumu iznākumus. Jau iepriekš cūcēns esot pareģojis Brexit iznākumu un Donalda Trampa ievēlēšanu prezidenta amatā. Arī šogad Markuss ir ķēries pie zīlēšanas - saimnieks cūcēnam esot iedevis 32 ābolus ar Pasaules kausa dalībvalstu karodziņiem. Mistiskais Markuss apēda teju visus, atstājot vien četrus ābolus ar Beļģijas, Argentīnas, Nigērijas un Urugvajas karodziņiem kā pusfināla rezultātus.

Zilonīte Zella

Ziloņi ir vieni no inteliģentākajiem dzīvniekiem pasaulē, tāpēc arī šis lielais zvērs ir ķēries pie Pasaules kausa rezultātu zīlēšanas. Zilonīte Zella, kas dzīvo Štutgartes zoodārzā, Vācijā, pareģo, ar snuķi izvelkot bumbas no metāla groza. Ironiskā kārtā kā šā gada neveiksmīgāko komandu zilonīte Zella izvēlējusies Vāciju, bet kā veiksmīgāko - Senegālu.

Foto: SCANPIX

Suņuks Datū

11 gadus vecais Maltas bišona šķirnes suņuks par savu favorīti izvēlējas Islandi. Sunītim Datū priekšā izlika suņu kārumus ar Pasaules kausa dalībvalstu karodziņiem un lika pašam izvēlēties šā gada uzvarētājus.

Lauvenes Valentīna un Nene

Lauvenēm no Santafē zoodārza Kolumbijas pilsētā Medeljinā piešķīra divas koka zaros iekārtas kastes - vienu ar Japānas, otru ar Kolumbijas karogu. Saplosītā kaste bija uzvarētāju kaste - todien abas lauvenes kā uzvarētēju izvēlējās savu mājvietu Kolumbiju.

Vēl pēc līdzīgiem principiem Pasaules kausa rezultātus ir zīlējis tīģeris, kaza, surikats, pingvīns un puma.

Foto: SCANPIX
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu