Rīgā atkal iemaldījies nelūgts viesis no savvaļas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Facebook

Kārtējo reizi Rīgā pa ielām skraidām manīts no meža iemaldījies alnis, liecina sociālajā tīklā «Facebook» ievietots video.

Video ievietots 4. jūlijā, un tā autors klāt pievienojis tekstu: «Alnīt's Juglā!»

Portāls TVNET jau iepriekš vēstījis: ja iedzīvotājs pilsētā pamana alni, tad uzreiz ir jāzvana policijai pa tālruni 110. Tādā gadījumā policisti, sadarbojoties ar dažādiem speciālistiem, varēs mēģināt alni aizbiedēt prom no vietām, kur apkārt ir cilvēki. Ņemot vērā šā dzīvnieka izmērus, viņu nav iespējams sagūstīt.

Arī trankvilizatorus lietot nav iespējams, jo to iedarbība ir pārāk lēna, līdz ar to trankvilizatori dzīvnieku drīzāk padarīs agresīvu, nevis tūlīt iedarbosies, tādēļ šādos gadījumos policisti var izmantot skaņas signālus un citas līdzīgas metodes aļņa aizbiedēšanai, informē pašvaldības policija.

Savukārt apkārtējos iedzīvotājus aicinām respektēt šo lielo dzīvnieku un saglabāt drošu distanci. Parasti alnis pret cilvēku nav agresīvs, visbiežāk, ieraugot cilvēku, tas bēg, bet, ja to izbiedē vai nokaitina, tas var kļūt agresīvs un neparedzams. Alni īpaši var izaicināt cilvēki ar suņiem.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu