Irānā putnu gribas uzliesmojuma dēļ nokauj simtiem tūkstošus putnu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HO / L214

Irānā pēdējo nedēļu laikā nogalināti simtiem tūkstoši putnu saistībā ar putnu gripas izplatību septiņās valsts provincēs, paziņoja vietējās amatpersonas.

Vairāk nekā 1000 savvaļas putnu, galvenokārt zosis, ir atrasti miruši Mighanas mitrājā Irānas centrālajā daļā, atsaucoties uz vides aizsardzības organizāciju pirmdien vēstīja valsts ziņu aģentūra IRNA.

IRNA rīcībā esošā informācija liecina, ka pēdējo dienu laikā 63 tūkstoši vistu, kā arī 800 tūkstoši apaugļotu olu un vienu dienu vecu cāļu, ir nokauti fermā Kazvinas provincē, kur konstatēts putnu gripas paveidu N1N8 un N1N5 uzliesmojums.

Iepriekš kopš novembra vidus 725 tūkstoši putnu nokauti visā Irānā saistībā ar deviņiem putnu gripas uzliesmojumiem, liecina pagājušajā nedēļā publicētais Pasaules Dzīvnieku veselības organizācijas ziņojums.

Ir apturētas putnu medību licences, un iedzīvotājiem tiek rekomendēts tirgos neiegādāties putnu medījumus.

Lai gan gadu gaitā putnu gripas uzliesmojumos mirušo cilvēku skaits dažādās valstīs bijis neliels, slimība apdraud putnu populāciju, jo izplatās strauji un mirstība ir ļoti liela.

Vienlaikus zinātniekiem ir bažas par putnu gripas paveidu mutāciju, ko cilvēks varētu nodot cilvēkam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu