Pārcelts protests pret dzīvnieku izmantošanu cirka «Tropicana» izrādēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Sestdien Purvciemā pie Ukrainas ceļojošā cirka «Tropicana» telts plānotā protesta akcija pret dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs nenotika, novēroja aģentūra LETA.

Pasākumu atspoguļot bija ieradušies četri žurnālisti, notikuma vietā dežurēja divas policijas automašīnas, taču protestētājus nekur nemanīja. Pēc brīža ieradās kāda biedrības «Dzīvnieku brīvība» pārstāve un paziņoja, ka protesta akcija tehnisku iemeslu dēļ pārcelta un notiks otrdien, 20.decembrī Zolitūdē, kur paredzēta nākamā cirka «Tropicana» izrāde.

«Tropicana» ir ceļojošais cirks no Ukrainas, kurš ar savām izrādēm šogad apceļojis daudzas Latvijas pilsētas un nesen ieradies Rīgā. Šovā tiek izmantoti vairāk nekā 20 dzīvnieki, tostarp tīģeris, krokodili, pērtiķi, papagaiļi un pitons.

Cirka izrāžu saturs izsaucis biedrības «Dzīvnieku brīvība» sašutumu. Biedrība apgalvo, ka šovā bērniem tiekot rādīts, kā dresētājs pērtiķus dzirda ar degvīnu un aicina publiku aplaudēt par šo rīcību. Savukārt krokodili šovā tiekot kaitināti, apmētājot tos ar dažādiem priekšmetiem, spridzinot viņu mutēs gaisa balonus, bakstot tos ar skrūvgriezi, sperot ar kājām un velkot aiz astes pa zemi.

«Ir šokējoši un ļoti skumji, ka Latvijā vēl arvien notiek šādi šovi, kuros bērniem tiek mācīta klaji cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem. Šāda barbariska izklaide uz dzīvnieku ciešanu rēķina ir pretrunā mūsdienīgas sabiedrības vērtībām,» iepriekš norādīja biedrības valdes locekle Katrīna Krīgere.

Savukārt cirka «Tropicana» rīkotāja SIA «Silver Show Management» valdes priekšsēdētājs Leonīds Frolovs teica, ka apstākļi dzīvniekiem cirkā ir ļoti labi. «Dzīvnieki dzīvo labi, daudz labāk nekā Rīgas cirkā. Dzīvniekus mēs nekādi neiespaidojam un nesitam ne izrāžu, ne dresūras laikā, tie ir stereotipi,» pauda Frolovs.

Pēc viņa domām, protesti ir nepamatoti un protestētāji iestājas pret visu, ko redz. «Viņi redz kažoku veikalu, protestē pret to, viņi redz olu fabriku, protestēs arī pret to, viņi protestē pret visu,» teica Frolovs.

Tāpat Frolovs norādīja, ka ar protestiem jāsamierinās un nav jāpievērš tiem uzmanība, jo arī citās valstīs to ir daudz. «Latvijā tas ir kaut kas jauns, tāpēc cilvēkiem tas vēl interesē. [..] Es domāju, ka viennozīmīgi viņiem un viņu protestiem kritīsies popularitāte,» piebilda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu