/nginx/o/2018/07/09/8486811t1hda06.jpg)
«Napoleons» ir teju visu kūku karalis/karaliene, bet vai esat nogaršojuši karstu «Napoleonu» ar kartupeļu-sēņu krēmu? Iesakām!
Nepieciešams:
- iepakojums bezrauga kārtainās mīklas
- 4 nelieli kartupeļi
- 150 ml saldā krējuma
- 1 liels sīpols
- 100 g siera
- 300 g sēņu
- buntīte zaļumu
- sāls, pipari
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana:
Kārtīgi izvārītus kartupeļus saputo biezputrā kopā ar siltu saldo krējumu. Pusgredzenos sagrieztus sīpolus 2-3 minūtes apcept augu eļļā. Pievienot sēnes, turpināt cept, kamēr iztvaiko viss šķidrums. Samaisīt kartupeļu un sēņu masu, pievienot smalki sakapātus zaļumus, sāli un piparus. Pildījums ir gatavs!
Mīklu izrullēt plānā sloksnē un sagriezt 3-4 taisnstūrveida gabalos. Uz cepamās plāts izklāt izrullētos mīklas gabalus un 200 grādos apcept 12 minūtes, lai tie nedaudz apbrūnētu.
Vienu apcepto mīklas sloksni uzlikt uz cepamās plāts, apsmērēt ar katupeļu-sēņu masu, apbērt ar sarīvētu sieru. Likt nākamo mīklas sloksni, kuru arī pārsmērē ar krēmu un apber ar sieru, liek virsū nākamo kārtu un rīkojas analogi. Virsējo mīklas sloksni pārber tikai ar sarīvētu sieru.
Kūku liek cepeškrāsnī un cep vēl piecas minūtes 200 grādos.
Labu apetīti!