Rīgas dome zooloģiskajam dārzam nākamgad plāno piešķirt dotāciju € 1,11 miljonu apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

SIA «Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam» nākamgad no Rīgas pašvaldības budžeta plāno piešķirt 1 113 344 eiro.

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien sēdē skatīja jautājumu par papildu dotāciju nepieciešamību 2017.gada budžetā Rīgas zooloģiskajam dārzam. Budžeta projektā zooloģiskajam dārzam bija plānots piešķirt nedaudz vairāk kā vienu miljonu eiro.

Rīgas zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš komitejai bija iesniedzis priekšlikumu palielināt uzņēmuma budžetu par 105 000 eiro. Kā pamatojums tika minēts tas, ka pieejamais finansējums vairs nenodrošina zooloģiskā dārza dzīvnieku kolekcijas un infrastruktūras uzturēšanu ilgtermiņā atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām dzīvnieku labturības prasībām.

Lai to nodrošinātu ir vajadzīgs zooloģiskā dārza darbiniekiem palielināt algas. Plānotais algu palielinājums būtu aptuveni 6%.

Viņš pastāstīja, ka pašreiz domes dotācija kārtējo izdevumu segšanai ir 1 008 344 eiro, bet valsts dotācijas ir 382 000 eiro. Greiziņš lūdz Rīgas domei piešķirt papildu dotāciju 105 00 eiro apmērā un turpmāk iekļaut to bāzes dotācijā.

Komitejas deputāti atbalstīja Greiziņa priekšlikumu un tas kopā ar nākamā gada budžeta projektu tiks virzīts izskatīšanai Finanšu un administrācijas lietu komitejai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu