Šonedēļ Latvijas mežos atrastas 24 no ĀCM nobeigušās mežacūkas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šonedēļ ir konstatējis 24 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā, turklāt sērga skārusi Vecumnieku novada Bārbeles pagastu, kur ĀCM iepriekš nebija novērots, informēja PVD.

Vecumnieku novada Bārbeles pagastā ĀCM konstatēts vienai beigtai mežacūkai.

Tāpat ĀCM konstatēts arī piecām mežacūkām Inčukalna novada Inčukalna pagastā, pa divām mežacūkām Baltinavas novada Baltinavas pagastā un Lubānas novada Indrānu pagastā. Tāpat ĀCM konstatēts arī pa vienai meža cūkai Madonas novada Bērzaunes un Praulienas pagastos, Kārsavas novada Salnavas pagastā, Jaunpiebalgas novada Zosēnu pagastā, Burtnieku novada Burtnieku pagastā, Limbažu novada Limbažu un Pāles pagastos, Kokneses novada Bebru pagastā, Tukuma novada Slampes pagastā, Viesītes novada Viesītes pagastā, Mālpils novada Mālpils pagastā, Engures novada Smārdes pagastā, Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā un Cēsu novada Vaives pagastā.

Līdz ar to ĀCM šogad konstatēts1026 mežacūkām 77 novadu 238 pagastos, kā arī trijās pilsētās - Rēzeknē, Pļaviņās un Jūrmalā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu