Pašvaldības policisti antisanitāros apstākļos atrod vairāk nekā 25 dažādu sugu dzīvniekus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 19.novembrī Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka Dārziņos no kādas dzīvojamās ēkas izbēgušas vairākas zosis, kuras brīvi pārvietojas pa tuvāko apkaimi. Ierodoties notikuma vietā, no dzīvojamās ēkas iznāca sieviete, kura paskaidroja, ka regulāri uzturas mājā un par samaksu pieskata dzīvniekus. Pārrunu laikā sieviete solīja zosis iedzīt atpakaļ iežogojumā, lai tās netraucētu kaimiņus.

Apskatot mājas pagalmu, pamanīti vairāki suņi, kaķi, zosis, pīles, vistas, gailis, kaza un cūka, kuri uzturējās dubļu un izkārnījumu zampā.

Ņemot vērā, ka adrese policistiem bija zināma ne tikai saistībā ar labturības noteikumu pārkāpumiem, bet arī dzīvnieku aprūpētājas mazgadīgo meitu turēšanu antisanitāros apstākļos, veikta dzīvojamās ēkas pārbaude.

Ieejot namā, konstatēts, ka dzīvojamo telpu grīdu klāj dubļu, ēdiena atlieku un izkārnījumu kārta, iekštelpās valdīja nekārtība un spēcīga izkārnījumu smaka. Vienā no telpām koka skapītī atrastas paslēpušās dzīvnieku aprūpētājas divas mazgadīgās meitas. Meitenes nodotas ārstiem medicīniskajai apskatei, pēc tam nogādātas drošā vidē, krīzes centrā.

Savukārt citā istabā pamanīti vēl vairāki dzīvnieki – ekskluzīvu sugu suņi, kaķi, sesks, skunkss, jūrascūciņas, putni un citi dzīvnieki. Vizuāli apskatot mājdzīvniekus, viņi izskatījās baroti, tomēr, ņemot vērā apstākļus, kādos mājdzīvnieki tiek turēti, informēts Pārtikas un veterinārais dienests turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Jāatzīmē, ka dzīvojamajā ēkā, kurā uzturējās ne tikai dzīvnieki, bet arī aprūpētājas bērni, nebija ne ūdens, ne elektrības, ne tualetes, ne arī apkures.

Rīgas pašvaldības policija aicina rūpīgi apdomāt dažādu ekskluzīvu dzīvnieku iegādi no privātpersonām vai klubiem ar apšaubāmu reputāciju. Iegādājoties mīluli no negodprātīgiem to pavairotājiem, kuriem šo dzīvnieku turēšana ir tikai ātrs un viegls peļņas avots, jūs atbalstāt šādu situāciju rašanos arī turpmāk. Par dažādiem dzīvnieku labturības pārkāpumiem var ziņot Pārtikas un veterinārajam dienestam.

Vakar, 24.novembrī, Rīgas pašvaldības policisti šajā adresē ieradās atkārtoti, taču šoreiz kopā arī Pārtikas un veterinārā dienesta darbiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu