Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/09/8506688t1h1a99.jpg)
Viegli un pavasarīgi salāti, tomēr te ir kāda piedeva, kas piešķir tiem pavisam īpašu garšu, - anšovi. Atceries, ka tie ir gana sāļi, tāpēc pārliecinies, vai un cik sāls nepieciešams pievienot gatavošanas procesā.
Sastāvdaļas
- 250 g Briseles kāpostu, lapiņas atdalītas
- šķipsna jūras sāls
- 2 mocarellas siera bumbas, sagrieztas šķēlēs
- 50 g jēra salātu
- 10 svaiga bazilika lapiņas
- 2 pētersīļa zariņi, lapiņas atdalītas
- 4 ēd.k. valriekstu kodolu, sasmalcināti
- 8 balto anšovu filejas, katra sagriezta 3 daļās
mērcei
- 2 šalotes sīpoli, nomizoti, sasmalcināti
- 4 ēd.k. žāvētu upeņu
- 3 ēd.k. sarkanvīna etiķa
- 2 ēd.k. šķidra medus
- 20 ml extra virgin olīveļļas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
/nginx/o/2018/07/09/8506685t1hf462.jpg)
Pagatavošana
- Briseles kāpostiem atdali lapiņas. Sagatavo trauku ar ledus ūdeni.
- Katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli un liec vārīties. Kad ūdens ir verdošs, liec iekšā Briseles kāpostu lapiņas, blanšē 2 minūtes, tad nokās un strauji ievieto ledus ūdenī.
- Gatavo mērci. Bļodiņā liec sīpolus un upenes, pievieno etiķi, eļļu, sāli, piparus, medu un visu sajauc. Ļauj ievilkties 5–10 minūtes.
- Uz šķīvja izkārto mocarellu pamīšus ar jēra salātu lapām, Briseles kāpostu lapiņām, baziliku un pētersīļiem. Virsū liec riekstus un anšovus. Pasniedz, pārlejot ar mērci.
Recepte - Kārlis Roberts Celms
FOTO - Armands Meirāns