Skip to footer
Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Briseles kāpostu lapu salāti ar anšoviem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Viegli un pavasarīgi salāti, tomēr te ir kāda piedeva, kas piešķir tiem pavisam īpašu garšu, - anšovi. Atceries, ka tie ir gana sāļi, tāpēc pārliecinies, vai un cik sāls nepieciešams pievienot gatavošanas procesā.

Sastāvdaļas

  • 250 g Briseles kāpostu, lapiņas atdalītas
  • šķipsna jūras sāls
  • 2 mocarellas siera bumbas, sagrieztas šķēlēs
  • 50 g jēra salātu
  • 10 svaiga bazilika lapiņas
  • 2 pētersīļa zariņi, lapiņas atdalītas
  • 4 ēd.k. valriekstu kodolu, sasmalcināti
  • 8 balto anšovu filejas, katra sagriezta 3 daļās

mērcei

  • 2 šalotes sīpoli, nomizoti, sasmalcināti
  • 4 ēd.k. žāvētu upeņu
  • 3 ēd.k. sarkanvīna etiķa
  • 2 ēd.k. šķidra medus
  • 20 ml extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Raksta foto

Pagatavošana

  1. Briseles kāpostiem atdali lapiņas. Sagatavo trauku ar ledus ūdeni.
  2. Katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli un liec vārīties. Kad ūdens ir verdošs, liec iekšā Briseles kāpostu lapiņas, blanšē 2 minūtes, tad nokās un strauji ievieto ledus ūdenī.
  3. Gatavo mērci. Bļodiņā liec sīpolus un upenes, pievieno etiķi, eļļu, sāli, piparus, medu un visu sajauc. Ļauj ievilkties 5–10 minūtes.
  4. Uz šķīvja izkārto mocarellu pamīšus ar jēra salātu lapām, Briseles kāpostu lapiņām, baziliku un pētersīļiem. Virsū liec riekstus un anšovus. Pasniedz, pārlejot ar mērci.

Recepte - Kārlis Roberts Celms
FOTO - Armands Meirāns

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu