Dzīvnieku tiesību aizstāvji piketā aicina PVD «atvērt acis» un «sākt strādāt»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Organizācijas «Dzīvnieku brīvība» pārstāvji šodien piketā iepretim Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) kritizē iestādi un aicina to «sākt strādāt».

Kā novēroja aģentūra LETA, pikets pulcējis aptuveni 20 cilvēkus.

Piketa dalībnieki, skaļi saucot, aicina PVD «atvērt acis» un «sākt strādāt». Kritika PVD darbam tiek veltīta arī plakātos, piemēram abreviatūra «PVD» ir atšifrēta kā «Pilnīgas vienaldzības dienests». Cits plakāts vēsta: «Āzi par dārznieku, PVD par uzraugu».

Pasākuma dalībnieki arī tur plakātus ar vistas attēliem. Tāpat piketa vietā izvietots lielformāta fotoattēls, kurā ir redzami vistu būri ar tajās mītošajām nomocītajām vistām. Savukārt pie PVD ieejas durvīm ir novietots vistu būra makets, kurā iegājušas vairākas protesta dalībnieces, attēlojot apstākļus, kādos it kā jāmīt vistām.

Īsi pirms protesta akcijas sākuma pie dzīvnieku tiesību aizstāvjiem bija iznākušas PVD darbinieces, kuras vēlējās noskaidrot, vai akcijas piketa dalībnieki tikai protestēs vai arī ir gatavi sarunām. Darbinieces aicināja viņus pārcelties uz siltākām telpām, lai mierīgā gaisotnē izrunātu visus neskaidros jautājumus. Piketa dalībnieki tam piekrita, uzsverot, ka ir atvērti sadarbībai.

Kā ziņots, «Dzīvnieku brīvība» pārmet «Balticovo» nepienācīgu izturēšanos pret vistām olu ražotnēs Madonā un Daugavpilī, bet «Balticovo» norādījis, ka dzīvnieku aizstāvju publiskotajā video redzami kadri no nemodernizētajām novietnēm, kurās atrodas putni dzīves stadijā, kad notiek dabīga putnu atspalvošanās.

Tikmēr PVD pēc ārkārtas pārbaudēm uzņēmumā atzinis, ka putnu blīvums visās uzņēmuma dējējvistu novietnēs Daugavpilī, Madonā un Iecavā atbilst noteiktajām labturības prasībām, izņemot gadījumus atsevišķās mītnēs, kur vistām nav nodrošināti pakaiši jeb speciāli paklājiņi, uz kuriem putnam ir iespēja kašņāties. Par šiem pārkāpumiem PVD noformējis brīdinājuma rīkojumus.

Pārbaudēs arī konstatēts, ka «Balticovo» novietnēs putnu apspalvojums ir atbilstošs fizioloģijai. Intensīva apspalvojuma nomešana ir dabīgs process, kas pastiprinās, vistai novecojot, norāda PVD.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu