Āfrikas cūku mēri pirmo reizi konstatē arī Vecumnieku un Iecavas novados

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šonedēļ konstatējuši 22 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā, turklāt sērga pirmoreiz konstatēta arī Vecumnieku un Iecavas novados, kuros katrā atklāts pa vienam jaunam saslimšanas gadījumam.

Vecumnieku novadā ĀCM konstatēts Vecumnieku pagastā un Iecavas novadā - Iecavas pagastā, kuros iepriekš slimība netika konstatēta. Tāpat pirmoreiz slimība konstatēta Ilūkstes novada Dvietes pagastā, kur atrasts viens beigts dzīvnieks. Šajā novadā ĀCM gan konstatēts arī agrāk.

Tāpat ĀCM konstatēts vairākās teritorijās, kur tas bija sastopams jau iepriekš - pa divām mežacūkām Salacgrīvas novada Salacgrīvas pagastā, Amatas novada Zaubes pagastā, Tukuma novada Slampes pagastā.

Tāpat ĀCM atkārtoti konstatēts arī pa vienai meža cūkai Smiltenes novada Palsmanes pagastā, Gulbenes novada Stāmerienas pagastā, Alūksnes novada Pededzes pagastā, Viļakas novada Vecumu pagastā, Ogres novada Suntažu pagastā, Rēzeknes novada Kantinieku pagastā, Balvu novada Tilžas pagastā, Dagdas novada Andrupenes pagastā, Pļaviņu novada Klintaines pagastā, Kokneses novada Kokneses pagastā, Kocēnu novada Bērzaines pagastā, Jēkabpils novada Ābeļu pagastā un Mālpils novada Mālpils pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā mēris šogad konstatēts 875 dzīvniekam 67 novadu 215 pagastos, kā arī trijās pilsētās - Rēzeknē, Pļaviņās un nu arī Jūrmalā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, jo novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks. Šī sērga Latvijā iepriekš nekad nebija reģistrēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu