Divos Ādažu novada ezeros ielaisti 40 000 zivju mazuļu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Ādažu novada ezeros - Mazajā Baltezerā un Dūņezerā - šodien ielaisti aptuveni 40 000 zivju mazuļu, informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Jātniece.

Ādažu novada pašvaldība martā piedalījās Zemkopības ministrijas izsludinātajā Zivju fonda atbalsta programmas pasākumā par zivju resursu pavairošanu, un fonda padome atbalstīja domes iesniegtos projektus, zivju mazuļu ielaišanai Mazajā Baltezerā piešķirot 2945 eiro, bet zivju ielaišanai Dūņezerā - 4909 eiro. Pašvaldībai līdzfinansējot 872 eiro, šodien Dūņezerā tika ielaisti 25 000 zandartu mazuļu, bet Mazajā Baltezerā - 15 000.

Kā norāda projekta vadītājs, Ādažu novada domes priekšsēdētāja otrais vietnieks Artis Brūvers («Reģionu alianse»), Baltezers Pierīgā ir viens no populārākajiem ezeriem makšķerēšanai, līdz ar to zivis no šīs ūdenstilpes tiek ātri izķertas un nepieciešamība papildināt to krājumus aug.

Pašvaldība plāno iesākto iniciatīvu turpināt. Jau patlaban notiek Zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrāde Kadagas ezeram un Vējupei, pastāstīja Jātniece.

Zivju mazuļu piegādi un ielaišanu Mazajā Baltezerā un Dūņezerā veica zivju audzētava Šmita IU «Rūķis». Ādažu novadā esošos publiskos ūdeņus pašvaldība valdījumā no valsts pārņēma 2014.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu