Bauskas vetārsts nogalina klaiņojošus kaķus?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vairākiem Kalnciema iedzīvotājiem radušās nopietnas aizdomas, ka Bauskas veterinārajā klīnikā, kas nesen izķērusi vietējos kaķus - bezpajumtniekus, murrātāji tiek iemidzināti, pat necenšoties tiem atrast jaunas mājas, otrdien vēstīja TV3 raidījums «Bez tabu».

Dzīvnieku draugi Kalnciemā pie sevis uzņēmuši jau vairākus ielas kaķus un turpina rūpēties par tiem, kas palikuši bez pajumtes. Tikmēr sākta klaiņojošo kaķu izķeršana un dzīvnieki nogādāti Bauskas patversmē. Dzīvnieku draugi gan uztraucas, ka patversmē, iespējams, mīluļi tiek nelegāli nogalināti.

Uzzinot, ka tiek veikta kaķu izķeršana, viena no aktīvistēm interesējusies Bauskas veterinārajā klīnikā, kur tie palikuši, taču saņēmusi atbildi, ka tā neesot viņas darīšana - lai ejot nodarboties ar savām lietām.

Sieviete tā arī nav uzzinājusi, kas notiek ar ķepaiņiem un vai tie vēl ir dzīvi vai ne,

taču viņa teikusi, ka gribētu visus adoptēt. Arī Kalnciema iedzīvotāja Diāna norāda, ka viņa kopā ar māti iepriekš uzņēmusies rūpes par vairākiem kaķiem - katru dienu tos barojušas, aktīvi meklējušas tiem mājas. Tagad, kad kaķi izķerti, māte ļoti pārdzīvo. Arī viņa uzsver, ka būtu gatava šos mīluļus adoptēt.

Bezpajumtes kaķi dzīvnieku patversmē (Ilustratīvs foto)
Bezpajumtes kaķi dzīvnieku patversmē (Ilustratīvs foto) Foto: Evija Trifanova / LETA

Tomēr jau nākamajā dienā pēc noķeršanas iedzīvotāju mēģinājumi dzīvniekus adoptēt beigušies neveiksmīgi - neesot bijusi pat iespēja pārliecināties, vai murrātāji Bauskas veterinārajā centrā vispār atrodas.

Likums nosaka, ka patversmēm ir pienākums aktīvi meklēt pajumti notvertajiem dzīvniekiem,

taču nedz mājaslapas, nedz sociālo tīklu kontu, ar kuru palīdzību to varētu darīt, Bauskas veterinārajam centram nav, norāda raidījums. Ja 14 dienu laikā esošie vai jauni saimnieki neuzrodas, likums ļauj veikt eitanāziju, proti, nogalināt dzīvnieku, to iemidzinot.

Ierodoties veterinārajā klīnikā, patversmes saimnieks Jānis Bite norāda, ka kaķus adoptēt nevar, jo esot karantīna. Tomēr raidījums norāda -

iespējams, Bite melo un kaķi vairs nav starp dzīvajiem, lai arī 14 dienu periods, kurā tiem būtu jāmeklē saimnieki, vēl nav beidzies.

Dzīvnieku patversmes «Mažavairogi» vadītāja Danuta Priede, uzklausījusi atstāstu par Bites pausto, ka esot karantīna, tāpēc apskatīt kaķus neesot iespējams, norāda: «Muļķības tās ir. Visdrīzāk, viņš viņus nerāda, jo viņu fiziski vairs nav.» Diemžēl

izķertie dzīvnieki šim vetārstam zūd un pazūd regulāri,

uzsver Priede.

Bezpajumtes kaķis dzīvnieku patversmē (Ilustratīvs foto)
Bezpajumtes kaķis dzīvnieku patversmē (Ilustratīvs foto) Foto: Evija Trifanova / LETA

Arī internetā pieejamā informācija liecina, ka patversmes saimniekam Jānim Bitem nav diez cik laba slava -

savulaik dusmās par zaudētu konkursu vetārsts Bauskas novada pašvaldībā nogādājis beigtu jenotu,

norāda raidījums.

Vetārsts pēc ilgas tielēšanās apmeklētājiem, kas pauduši uzstājīgu vēlmi noķertos kaķus apskatīt un adoptēt, tomēr atnesis pāris dzīvniekus būros, taču iedzīvotāji apgalvo - tie nav īstie.

Lūgts parādīt, kādos apstākļos tiek turēti kaķi, Bite ieved telpā bez logiem, kurā ir atslēgta elektrība un kurā atrodas seši tukši, mazi būri,

kuros ieklāts siens. Iedzīvotāju iemīļoto kaķu tajos nav, taču cilvēki vienalga ir neizpratnē, kāpēc dzīvnieki tiek turēti šādos apstākļos.

Bite noliedz, ka būtu kādu murrātāju iemidzinājis pirms likumā noteiktā 14 dienu termiņa.
Dienu vēlāk iedzīvotāji ieradušies patversmē, lai adoptētu vismaz vienu no tiem kaķēniem, kuru vetārsts atnesis parādīt, bet... arī tā vairs nebija.

Iedzīvotāja Vanda pārdzīvo, ka kaķi atrodas šausmīgā stāvoklī. «Patversme, kurā viņi dzīvo, ir netīra, auksta, nekopta, neremontēta. Tā nav patversme, bet kaut kāds šķūnis, kurā kauns turēt pat bezsaimnieku kaķus.»

Pārtikas un veterinārais dienests no žurnālistu uzaicinājuma piedalīties vizītē aizdomīgajā veterinārajā klīnikā atteicies,

atzīmē «Bez tabu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu