Notiks ikgadējās putnu vērošanas sacensības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daiga Kļanska / LETA

Šodien notiks tradicionālās putnu vērošanas sacensības «Latvijas putnu rallijs», liecina informācija «Latvijas Valsts mežu» mājaslapā.

Sacensībās startēt varēs līdz desmit komandām, no kurām piecas var būt no Latvijas, bet piecas - ārvalstu komandas. Tāpat tiek pieņemtas jauktas komandas, tomēr tās tiks reģistrētas kā ārvalstu komandas. Nolikumā paredzēts, ka gadījumā, ja sacensībām pieteiksies vairāk nekā desmit komandas, piedalīties varēs tās, kas savus pieteikumus iesniegušas ātrāk.

Sacensību teritorija šogad būs Kurzeme un Zemgale. Noteikumi paredz, ka komandas sacensībās novēroto putnu sarakstā nedrīkstēs iekļaut tās putnu sugas, kas fiksētas aiz Bauskas šosejas viduslīnijas, skatoties virzienā no austrumiem, proti, uz Vidzemes un Sēlijas pusi.

Uzvarētāji tiks noteikti pēc visvairāk novērotajām putnu nominālsugām. Ja kādām komandām šis skaits sakritīs, par uzvarētāju tiks atzīta tā, kas novērojusi visvairāk unikālo sugu jeb sugu, kuras neviena no citām komandām nav reģistrējusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu