Cilvēku izglābts buks dzīvo saimnieka mājā un iedomājies, ka ir suns

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/LETA

Brembls ir 10 gadus vecs stirnu buks. Dzīvnieku savulaik no drošas nāves izglāba viņa saimnieks un paturēja. Tagad buks pie cilvēkiem tik ļoti iedzīvojies, ka brīvi saimnieko pa māju un draudzējas ar otru ģimenes mīluli - suni. Saimnieks domā, ka buks pats sevi uzskata par suni, raksta «Caters News».

Brembls jau kopš divu nedēļu vecuma dzīvo Vorikšīrā kopā ar saimnieku Džefu Grūkoku. Tagad buks ir jau 10 gadus vecs un pēc dzīves brīvībā šķietami nemaz neskumst.

Saimnieks stāsta, ka savulaik stirnu mazuli atradis pilnīgā nemaņā un nolēmis darīt visu, lai tas tomēr izdzīvotu. «Mums izdevās palīdzēt viņam atmosties no komas, un mēs viņu sākumā zīdījām no pudelītes.»

66 gadus vecais kungs stāsta, ka mazotnē vairākkārt mēģinājis Bremblu palaist brīvībā, taču buks esot pārāk iemīļojis cilvēku mitekļa labumus un komfortu. «Viņš ir gluži kā mazs bērns. Viņš mēdz saritināties un gulēt kopā ar mūsu četriem suņiem. Brembls noteikti ir personība un nu jau ir viens no ģimenes locekļiem.»

Viena no iemīļotākajām Brembla izklaidēm esot garāmejošo cilvēku vērošana pa logu. «Kad skatāmies televizoru, viņš pievienojas un guļ turpat uz grīdas kopā ar suņiem.»

Foto: Caters News/LETA

Buks esot veģetārietis un iemanījies reizi pa reizei saimniekot pa saimnieku ledusskapi. «Viņš tur vienmēr meklē dārzeņus. Visu, kas viņam negaršo vai neiet pie sirds, viņš nomet uz grīdas suņiem.»

Saimnieks Bremblu raksturo kā gudru un mīļu dzīvnieku. Viņš pie sētas vārtiem vienmēr dodoties apsveicināties ar saimnieku draugiem un kaimiņiem.

Tagad saimnieki ar neparasto mīluli tā saraduši, ka nemaz nedomā par viņa atgriešanu savvaļā. «Mēs to mēģinājām, taču arī zinām, ka briežu parkā viņa dzīves ilgums varbūt būtu tikai trīs gadi. Taču nebrīvē viņi var nodzīvot pat līdz 17 gadu vecumam. Pēc tam, kad pats biju viņu uzaudzinājis, es negrasījos viņu atdot nogalināšanai briežu parkā trīs gadu vecumā. Viņš galu galā ir daļa no mūsu ģimenes,» saka saimnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu