Ūdensputnu medību sezonas sākumā nedrīkst izmantot svinu saturošu munīciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Sākoties ūdensputnu medību sezonai, Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) atgādina par aizliegumu izmantot svinu saturošu munīciju, informēja DAP pārstāvis Andris Soms.

Pīļu medībās parasti tiek izšauts visvairāk skrošu, jo uz vienu putnu parasti tiek izšautas vairākas patronas. Putnam trāpa tikai dažas skrotis, bet pārējās sabirst zemē vai ūdenī. Dabas aizsardzības speciālists Dainis Tučs vērš uzmanību, ka putni šīs skrotis notur par barību un apēd, kā rezultātā var notikt saindēšanās, ja munīcija satur svinu. Tāpat arī tiek piesārņota zeme un ūdens.

Ūdensputnu medību sezonas pirmajās dienās reidu laikā jau pieķerti vairāki mednieki, kuri šāvuši ar svinu saturošu munīciju. Dabas lieguma «Lubāna mitrājs» teritorijā trīs gadījumos par šādu rīcību ir ierosināta administratīvā lietvedība.

DAP atgādina, ka ūdensputnu medību sezonas sākumā no 13.augusta līdz 14.septembrim medības būs atļautas trešdienās, sestdienās un svētdienās, bet no 15.septembra līdz 30.novembrim katru dienu. Īpaši aizsargājamās dabas teritorijās var būt noteikti arī citi medību termiņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu