Mežotnes pagastā rotveilers uzbrucis ģimenei ar jaundzimušo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē Bauskas novada Mežotnes pagastā kāds rotveilers no kaimiņu īpašuma uzbrucis ģimenei ar divām mazām meitām, viena no kurām dzimusi jūlija beigās.

Par notikušo paziņots policijai, pastāstīja meiteņu tēvs.

«Gandrīz katrās nedēļas nogales brīvdienās mūsu ģimene cenšas pavadīt laiku ārpus Rīgas svaigā gaisā, kopjot mūsu zemes gabalu Bauskas tuvumā. Zemes gabals ir norobežots ar sētu, bet pie iebrauktuvēm zemes gabalā ir iebraukšanas barjera un zīmes, ka zeme ir privātīpašums. Jūlija beigās mums piedzima meitiņa, un mēs beidzot sagatavojāmies ar visu ģimeni izbraukt dabā. Pavadīdams vairākas stundas svaigā gaisā, es savu septiņus gadus veco meitu mācīju makšķerēt zivis, kad teritorijā parādījās melns suns,» notikušo apraksta cietušais.

Suns sācis skriet uz ģimenes pusi, tādēļ vīrietis sievai un vecākajai meitai teicis, lai viņas no bērnu ratiņiem paņem jaundzimušo un skrien uz mašīnu.

Kad suns bija pieskrējis tuvāk, tas sācis rūkt, lēkt vīrietim virsū un notriecis viņu no kājām.

Cietušais pastāstīja, ka blakus īpašumā atradusies sieviete, kurai viņš lūdzis aizvākt suni.

«Es gaidīju, ka sieviete pasauks savu suni. Tā vietā suņa saimniece caur spraugu aizvērtos vārtiņos ielīda manā teritorijā un vienkārši sāka drudžaini kliegt uz mani.

Sajutis savas saimnieces uzbudinājumu un neapmierinātību, suns, aizsardzības instinkta vadīts, metās man virsū un iekoda kājā, un turpināja lēkt man virsū un skrāpēt mani,» atklāja vīrietis.

Vīrietis notikušo mēģinājis filmēt, un video redzams, ka sieviete iebilst

saistībā ar to, ka viņu filmē. Viņa mēģinājusi izsist tālruni no vīrieša rokām, esot iesitusi viņam ar netīru lupatu pa seju.

Vīrietis atklāj, ka ir guvis traumas, viņam tika arī saplēstas bikses un brilles, bet sieva un vecākā meita guvušas psiholoģiskas traumas, tāpēc par notikušo ziņots Valsts policijai (VP), bet traumas fiksētas medicīniskajā apskatē Bauskas slimnīcā.

Ārstniecības iestādes vadītāja Mirdza Brazovska apstiprināja, ka cietušais ir vērsies slimnīcā pēc palīdzības. Viņam konstatētas vieglas traumas - skrāpējumi abos apakšstilbos. Slimnīca par konstatēto ziņojusi VP.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu