Krupņikovam bijušas juridiskas attiecības ar fiktīvā ziedojumā atzinušos Dzelzi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Jaunais laiks» (JL) ģenerālsekretāram Grigorijam Krupņikovam pirms diviem gadiem bijušas juridiskas attiecības ar Aināru Dzelzi, kurš publiski atzinās, ka bijis starpnieks 2500 latu ziedojumā JL.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošie dokumenti, 2001. gada 24. oktobrī Krupņikovs, ar pārpilnvarojuma tiesībām rīkojoties Brazīlijā dzīvojošās Margotes Margaretes Linkeres vārdā, pilnvaroja Aināru Dzelzi pārstāvēt šīs personas intereses visās tiesu, pārsūdzības un citās iestādēs.

Rīgas apgabaltiesa izskatīja Linkeres prasību par īpašuma tiesību atjaunošanu uz nekustamo īpašumu. Tiesas spriedums tika nolasīts 2002. gada 30. janvārī. Vēl tad viņas tiesības pārstāvēja Dzelze, kuru bija pilnvarojis Krupņikovs.

Uz aģentūras LETA jautājumu, vai viņš pazīst Dzelzi, Krupņikovs šodien atbildēja: «Nē, neatceros.\" Tāpat politiķis atbildēja uz jautājumu, vai viņam ar Dzelzi nav bijuši darījumi.

«Ar advokātiem vispār nestrādāju, mani visur pārstāv Egona Rusanova advokātu birojs,\" teica Krupņikovs. Jautāts, vai lūdzis Dzelzi rīkoties Linkeres īpašuma lietā, JL pārstāvis izteica šaubas, jo visus jautājumus lūdzis veikt Rusanovam. Vaicāts, kādēļ uz pilnvaras ir viņa paraksts, Krupņikovs tomēr pieļāva tā esamību, jo «iespējams, tajā birojā strādāja Dzelze».

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Dzelze tajā laikā tiešām strādāja Rusanova advokātu birojā.

Dzelze aģentūrai LETA jau iepriekš noliedza, ka naudu, ko viņš iemaksājis JL un tās priekšsēdētāja Einara Repšes kontos, būtu devis Krupņikovs.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sola pārbaudīt, kuras personas vārdā Dzelze ziedojis. Advokāts Ls 2500 ieskaitījis gan JL, gan Repšes kontā. JL ieskaitītā nauda, negaidot KNAB prasību, jau pārskaitīta valstij, bet Repše paziņojis, ka savā kontā ieskaitīto naudu neatdos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu