Datorprogrammu ražotāji tiesāsies ar nelegālo programmu izmantotājiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Count On

Datorprogrammu ražotāju apvienības «Business Software Alliance» (BSA) biedru — «Microsoft», «Macromedia», «Adobe» un «Tilde» — pārstāvji vērsušies tiesā ar prasību piedzīt kompensāciju no brokeru kompānijas «Prime Finance» un vairumtirdzniecības kompānijas «Arkolat», kuras policija pērn pieķēra datorprogrammu nelegālā izmantošanā.

BSA Latvijas komitejas izpilddirektors Sandis Voldiņš BNS informēja, ka kompānijas lūdz tiesu no nelegālo programmu izmantotājiem piedzīt kompensāciju, ko veido nelegāli izmantoto programmatūru tirgus vērtība dubultā apjomā. Viņš sacīja, ka abām kompānijām iepriekš piedāvāts izmaksāt kompensācijā jau izmantoto programmatūru tirgus vērtību, bet tās piedāvājumu ignorējušas, tāpēc datorprogrammu ražotāji vērsušies tiesā.

Viņš sacīja, ka «Microsoft», «Macromedia» un «Adobe» ražotāji Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā vērsušies ar prasību pret «Prime Finance» par kompensācijas piedziņu 25 tūkstošu latu apjomā. Tiesa prasību plāno izskatīt 22. oktobrī.

Savukārt pret «Arkolat» prasība iesniegta Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā. Kompānijas kā kompensāciju par nelegāli izmantotām datorprogrammām vēlas piedzīt 17,6 tūkstošus latu. Voldiņš sacīja, ka pagaidām vēl zināms datums, kad tiesa izskatīs šo prasību.

«Prime Finance» birojā 2002. gada decembrī ekonomikas policija atklāja, ka uz 13 datoriem ir plašs nelegālu datorprogrammu un produktu klāsts. Tāpat ekonomikas policija pērnā gada beigās atklāja, ka «Arkolat» izmanto nelegālas «Microsoft» datorprogrammas 7169 latu vērtībā, «Adobe» — programmas 873 latu vērtībā un «Tilde» — programmas 768 latu vērtībā. Policija toreiz vienam no «Arkolat» direktoriem uzlika 100 latu naudas sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu