Bijušais advokāts atzīst, ka JL ziedojis svešu naudu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Dzelzes teiktais atbilst patiesībai, tādā gadījumā ir pārkāpts likums par politisko organizāciju finansēšanu, kas aizliedz finansēt partijas, izmantojot trešo personu starpniecību, apliecināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas galvenais speciālists Andris Vitenburgs.

JL ģenerālsekretārs Grigorijs Krupņikovs norādīja, ka Dzeldes izteikumus nevarot komentēt, jo viņš nedz pazīstot šo cilvēku, nedz būtu ko dzirdējis, ka ir noticis šāds gadījums.

Dzelze norādīja, ka advokatūras likums viņam liedzot izpaust ziņas, kuras kļuvušas zināmas pildot advokāta pienākumus. Dzelze vienīgi varot apstiprināt faktu, ka ir ziedojis, bet tā neesot bijusi viņa personiskā nauda. Taču personu, kura viņam šo naudu iedevusi, bijušais advokāts nevarot atklāt, jo tajā laikā bijis praktizējošs advokāts.

Advokāts šo informāciju esot gatavs apstiprināt arī tiesībsargājošām institūcijām, ja tās izrādīs interesi par šo faktu, taču, viņaprāt, tas neesot nekas pretlikumīgs, viņš \"vienkārši kā advokāts pildījis klienta vēlmi\".

Dzelze norādīja, ka nav saistīts ne ar JL, ne kādu citu politisko spēku.

Savukārt pēc telekompānijas LNT rīcībā esošās informācijas, KNAB arī kāds vīrietis nosūtījis vēstuli, kurā viņš apgalvo, ka nav ziedojis JL 9000 latu, lai arī šāds ziedojums parādās partijas finanšu atskaitēs.

Vīrietis skaidrojis, ka savulaik viņam kafejnīcā pienākuši klāt nepazīstami cilvēki, kuri teikuši, ka meklējot cilvēkus, kuri varētu ziedot JL. Vīrietis lūgts parakstīt bankas maksājumu orderi, ko viņš arī izdarījis, taču pats naudu nav ziedojis un nezinot, no kādiem līdzekļiem tas veikts. Tagad vīrietis jūtoties izmantots.

Arī vīrieša dzīvesbiedre paudusi neizpratni par notikušo, uzsverot, ka minētās naudas summas - 9000 latu - ģimenei nekad nav bijis.

KNAB pārstāvis Vitenburgs informēja, ka birojs pašreiz vēl nav pabeidzis JL ikgadējās finansiālās darbības pārbaudi, tādēļ pašreiz nevar sniegt informāciju par to, vai tajā ir konstatēti pārkāpumi.

Tomēr viņš apliecināja: ja tiks saņemtas ziņas par iespējamo likuma pārkāpumu, KNAB uzklausīs un pārbaudīs šo informāciju.

\"Ja cilvēks to apliecina, mums nav pamata neticēt viņam,\" sacīja Vitenburgs, norādot, ka, apstiprinoties Dzelzes teiktajam, bijušajam advokātam atbildība nedraud. Savukārt partijai tiks lūgts noteiktā laikā nelikumīgi saņemtos līdzekļus pārskaitīt uz kontu valsts kasē.

Kā liecina KNAB interneta mājas lapā ievietotā informācija, Dzelze 2002.gada 24.janvārī ir ziedojis Ls 2500.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu