Atklājas vairākas būtiskas neskaidrības JL finansēs

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partiju finansēšanas likums liedz partijas finansēt ar trešo personu starpniecību.

Viens no JL ziedotāju sarakstā minētajiem cilvēkiem - Valentīns Kļava, kurš pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājas lapā sniegtās sniegtās informācijas pērnā gada septembrī partija ziedoja 9 000 latu, medijiem izplatījis informāciju, kurā apgalvo, ka naudu partijai nav ziedojis. Šāda satura vēstule esot nosūtīta arī uz KNAB.

Vīrietis skaidro, ka pērn viņam kafejnīcā pienākuši klāt nepazīstami cilvēki, kuri teikuši, ka meklējot cilvēkus, kuri varētu ziedot JL. Vīrietis lūgts parakstīt bankas maksājumu orderi, ko viņš arī izdarījis, taču pats naudu nav ziedojis un nezinot, no kādiem līdzekļiem ziedojums partijai veikts.

Par nelikumīgi veiktu ziedojumu medijiem paziņojis arī bijušais advokāts Ainārs Dzelze, kurš publiski atzinis, ka ziedojis JL kā starpnieks kādas trešās personas interesēs. KNAB mājas lapā norādīts, ka Dzelze JL pagājušā gada janvārī ziedojis 2500 latus. Dzelze gan neatklāj, kādas personas interesē rīkojies.

Nedēļas nogalē, salīdzinot JL finanšu dokumentus par pagājušo gadu, arī atklājies, ka, JL finansiālās darbības deklarācijā uzrādīta par aptuveni 100 000 latu mazāka summa, nekā partija iepriekš deklarējusi KNAB publicēšanai mājas lapā.

JL Revīzijas komisijas vadītāja Silva Lazda konstatēto nesakritību starp JL ziedojumu pārskatos minēto summu un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājas lapā norādīto summu nodēvēja par \"acīmredzamu KNAB speciālistu kļūdu\".

Savukārt KNAB priekšnieka vietas izpildītāja Juta Strīķe atzina, ka pagaidām nav iepazinusies ar lietas apstākļiem un tāpēc līdz pirmdienai komentārus sniegt nevēlējās. Viņa nevarēja atbildēt, vai ir iespējama situācija, ka biroja darbinieku vainas dēļ KNAB mājas lapā publicēta kļūdaina informācija. \"Negribu būt pārsteidzīga un uz šiem jautājumiem varēšu atbildēt pirmdien,\" sacīja Strīķe. Viņa pastāstīja, ka informāciju par JL ziedojumu nesakritību guvusi tikai piektdienas vakarā no masu medijiem.

KNAB pašreiz vēl nav pabeidzis JL ikgadējās finansiālās darbības pārbaudi, tādēļ pašreiz nevar sniegt informāciju par to, vai tajā ir konstatēti pārkāpumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu