\"Metsaliitto\" varētu atteikties no celulozes projekta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par iemelsu šādam solim Osis minējis valdības darba grupas vadītāja, Ministru prezidenta biedra Ainara Šlesera ierosinājumu no somu investoriem prasīt, lai blakus celulozes rūpnīcai tiktu celta arī papīra ražotne.

\"Metsaliitto\" pārstāvis Ēro Kitele laikrakstam atteikšanos no projekta īstenošanas nav apstiprinājis. \"Esam saņēmuši Latvijas puses ierosinājumu par papīra rūpnīcas celšanu, taču līdz brīdim, kamēr nebūsim to apsprieduši ar Latvijas valdības darba grupu negribētu veikt pārsteidzīgus secinājumus,\" sacījis Kitele.

Savukārt Osis norādījis, ka valdībai nebūtu prātīgi prasīt investoriem, kuri jau vairāk nekā piecus gadus gandrīz bez rezultātiem cenšas īstenot projektu Latvijā, ieguldīt vēl gandrīz miljardu ASV dolāru pilnīgi jaunā projektā, kura ieviešana prasītu tikpat daudz laika.

\"Konsorts\" bažas, ka somu investori varētu atteikties no celulozes projekta, pamato ar konfidenciālu informāciju, kas liecinot, ka \"Metsaliitto\" pārstāvji jūnijā atcēluši dalību Latvijas valdības un investoru darba grupas sēdē.

Šlesera padomnieks Juris Radzēvičs \"Dienai\" stāstījis, ka no Somijas uzņēmuma saņemta atbilde, kurā investori izsaka vēlmi vispirms sākt celulozes projektu, bet pēcāk pētīt papīra ražotnes iespējas. \"Nav pamata uzskatīt, ka celulozes projektam draudētu izgāšanās,\" teicis Radzēvičs.

Latvijas valdības darba grupa un Somijas uzņēmuma \"Metsaliitto\" pārstāvji tiksies šonedēļ, 13.augustā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu