Partija «Jaunais laiks» (JL), kas Valsts kasei atmaksājusi nelikumīgi ziedotos 11 500 latus, vēlas naudu piedzīt no ziedošanas starpniekiem Valentīna Kļavas un Aināra Dzelzes.

JL sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Mūrnieks informēja, ka prasību pret bijušo advokātu Dzelzi par 2500 latu piedziņu Kurzemes rajona tiesā partija iesniedza otrdien. Nedēļas laikā sagatavos prasību arī par otru šaubīgo ziedojumu, prasot no Kļavas 9000 latu.

«Partija «Jaunais laiks» jūtas apkrāpta un uzskata, ka, šādi rīkojoties, Dzelze ir pārkāpis likumu un klaji negodīgi maldinājis partiju, kā dēļ «Jaunajam laikam» ir radīti zaudējumi,» norādīja Mūrnieks, piebilstot, ka, saņemot ziedojumu, partijai nebija iemesla apšaubīt, ka Dzelze ziedojis viņam piederošus līdzekļus. Tāpēc ziedojums pieņemts un deklarēts.

It kā nezināmu cilvēku kafejnīcā pierunātā SIA «Balteks Rīga» direktora Kļavas ziedotos 9000 latu JL atmaksāja pagājušonedēļ, bet oktobra vidū atmaksāti arī Dzelzes vārdā ziedotie 2500 latu.

Kļava medijiem oktobra sākumā izplatīja informāciju, kurā apgalvoja, ka naudu partijai nav ziedojis.

Vīrietis skaidroja, ka pērn viņam kafejnīcā pienākuši klāt nepazīstami cilvēki, kuri teikuši, ka meklējot cilvēkus, kuri varētu ziedot JL. Vīrietim lūgts parakstīt bankas maksājumu orderi, ko viņš arī izdarījis, taču pats naudu nav ziedojis un nezinot, no kādiem līdzekļiem ziedojums partijai veikts.

Par nelikumīgi veiktu ziedojumu medijiem paziņojis arī bijušais advokāts Dzelze, kurš publiski atzinis, ka ziedojis JL kā starpnieks kādas trešās personas interesēs. Dzelze gan neatklāj, kādas personas interesēs rīkojies.

Nauda ziedota arī partijas līdera Einara Repšes privātajā kontā, taču premjers paziņoja, ka šo naudu neatmaksās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp