Mirusi Nacionālā teātra aktrise Iveta Brauna

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmdienas rītā mirusi Nacionālā teātra aktrise Iveta Brauna. «Viņa bija viena no vissievišķīgākajām Nacionālā teātra aktrisēm, kura prata pat visepizodiskākajā lomiņā ar savas personības starojumu piepildīt skatuves telpu. Vēl sezonas sākumā, kolektīvam kopā sanākot, likās, ka viņa ir atguvusi spēkus un ir gatava jaunam darbam — Ojāra Vācieša muzikālajā izrādē bērniem «Sasiesim astes!», taču ļaunā slimība darīja savu,» teikts Nacionālā teātra izplatītajā sēru vēstī.

Rūdolfa Blaumaņa «Skroderdienās Silmačos» Brauna spēlējusi gan Zāru, gan Tomulīšu, Hrisotemīdu Lāslo Ģurko traģēdijā «Elektra, mana mīla», baletdejotāju Džemma Edoardo Skarpetas komēdijā «Skrandaiņi un augstmaņi». Viņa bijusi dzīves pabērns Jāņa Jurkāna «Kolibri», Virdžīnija Īva Žamiaka «Hamilkara kungā», Beatrise Endres Illēša «Spānijas Isabellā» un donja Anna Giljermes Figeiredū «Donā Žuānā». Brauna iejutusies Beatričes lomā Viljama Šekspīra «Lielā brēkā, mazā villā», Grizī — «Trejmeitiņās» un pieklīdušā kaķēna Veras lomā Jūlija Pētersona komēdijā, kā arī spēlējusi vēl daudzos citos Nacionālā teātra uzvedumos.

Atvadīšanās no aktrises Ivetas Braunas 8. novembrī plkst. 11 Rīgas Krematorijas Lielajā sēru zālē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu