Liecinieki neatceras, vai piedalījušies Buteļa atpazīšanā pēc fotogrāfijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divi liecinieki otrdien Rīgas apgabaltiesā apgalvoja, ka neatceras, vai 2001. gadā piedalījušies par dalību universālveikala «Centrs» spridzināšanā apsūdzētā Leonarda Buteļa atpazīšanā pēc fotogrāfijām.

Viens no atpazīšanas protokolā minētajiem pieaicinātajiem Kārlis Ruškuts sacīja, ka policijas darbinieki viņu uzrunājuši uz ielas un lūguši būt klāt kā pieaicinātajam kādā procesuālā darbībā. Viņš iegājis Drošības policijas ēkā, kur kādā telpā atradies policijas darbinieks un vēl otrs pieaicinātais. Viņiem uzrādītas vairākas fotogrāfijas, taču nevienu no tajās redzamajiem cilvēkiem viņš neesot pazinis.

Liecinieks nevarēja atcerēties, vai šajā telpā bija vēl kāds cilvēks un kas tur vispār notika.

Otrs pieaicinātais bija Drošības policijā strādājošs elektriķis, kurš sākotnēji sacīja, ka vispār neko tādu neatceras. Vēlāk gan viņš atcerējās, ka esot bijis pie kaut kāda protokola parakstīšanas, bet kas tur īsti noticis — nezinot.

Kā norādīja tiesa, abi gados vecākie kungi minēti protokolā kā pieaicinātie atpazīšanā, kad liecinieka Aleksandram Buhtirevam tika uzrādītas vairāku cilvēku fotogrāfijas, vienā no kurām bija redzams apsūdzētais Butelis. Abi kungi nevarēja atcerēties, vai bez viņiem un policijas darbinieka telpā bijis vēl kāds.

Lai noskaidrotu šo situāciju, tiesa nolēma uz sēdi kā liecinieci uzaicināt Kristīni Neverausku, kura tolaik strādāja Drošības policijā un kuras lietvedībā bija lieta par sprādzienu universālveikalā «Centrs».

Tiesa otrdien arī noskatījās vairākus Latvijas Televīzijas (LTV) sagatavotos video materiālus par notikumiem universālveikalā. LTV operators bija atradies netālu no veikala, kad notika pirmais sprādziens, līdz ar to bija uzfilmējis veikalā notiekošo abu sprādzienu starplaikā.

Uz tiesu atnākušais cietušais otrdien videomateriālā atpazina liecinieku Buhtirevu — viņš esot bijis tas cilvēks, kurš cietušajam piedāvājis palīdzību. Buhtirevs vakar tiesā liecināja, ka atradies veikalā un sniedzis palīdzību cietušajiem.

Tiesas sēdē šajā krimināllietā turpināsies arī trešdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu