Ķīnā izstrādā alternatīvu DVD diskiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas valdība ir paziņojusi par to, ka tā aktīvi atbalstīs jauna disku formāta EVD izstrādi. Pēc ķīniešu domām, šie diski varētu nomainīt populāro DVD formātu.

Kā ziņo portāls «Utro.ru», atsaucoties uz laikrakstu «Washington Times», Ķīnas valdība ir paziņojusi par savu atbalstu EVD (Enhanced Versatile Disc) disku formāta izstrādei — tajā skaitā arī finansiālu. Tiesa, no portālā publicētās informācijas gan īsti netop skaidrs, vai pašlaik tikai tiek uzsākta formāta izstrāde, vai arī jaunie diski jau tiek piedāvāti patērētājiem — tiek minēts tikai tas, ka projekta uzsākšana sakrīt ar Ziemassvētku sezonas sākumu, kurai raksturīgs straujš pārdošanas apjomu pieaugums.

Portāls ziņo, ka EVD programma sniegs Ķīnas ražotājiem un tehnoloģiskajiem konsorcijiem jaunu platformu izaugsmei, kā arī atbrīvos Ķīnas DVD disku ražotājus no nepieciešamības maksāt DVD formāta patenta īpašniekiem par attiecīgās licences izmantošanu. Tiek ziņots, ka EVD diski ļaušot iegūt vēl kvalitatīvāku attēlu, tiesa, to gan spēs novērtēt tikai augstas izšķirtspējas televizoru (HDTV) īpašnieki, kuru pagaidām pasaulē nav īpaši daudz. Pie tam šajā tirgū par eksistenci jau cīnās vairāki citi formāti, to vidū «Blu-Ray» un HD DVD-9, kurus izstrādājušas vadošās Japānas, Korejas un Eiropas kompānijas.

Viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem jaunā formāta sekmīgai izplatībai ir tas, lai to atbalstītu valsts lielākie filmu ražotāji, taču pagaidām Ķīnas valdība neko nestāsta par to, vai attiecīga vienošanās ir panākta. Kā atzīmē eksperti, ja filmu studijas nepieņems jauno formātu, tam iekarot tirgu būs ļoti grūti, atgādinot, ka arī DVD diski ieguva popularitāti tikai tad, kad šo formātu sāka izmantot Holivudas studijas.

Resursi internetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu