Garda rīko jaunu domrakstu konkursu — par pensiju maksāšanu «okupantiem»

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Aigars Jansons

Odiozais izdevējs Aivars Garda rīko jaunu sacerējumu konkursu un šoreiz vēlas uzzināt skolēnu un pensionāru domas, vai valstij jāmaksā pensijas «okupantiem», informēja Latvijas Nacionālajā frontē.

«Viens no latviešu nabadzības iemesliem ir tas, ka Latvija baro okupantu pensionārus. Pēc aptuveniem aprēķiniem, Latvijas valsts okupantu pensijām tērē 220 miljonus latu gadā,» pausts organizācijas izplatītajā paziņojumā.

Gardas vadītā Latvijas Nacionālā fronte pauž, ka Latvijā iebraukušo un uz dzīvi palikušo cilvēku pēctečiem pensijas būtu jāmaksā Krievijai.

Aivars Garda
  • Dzimis 1955. gada 6. jūlijā 
  • 1977. gadā beidzis LVU Tirdzniecības un ekonomikas fakultāti, tirdzniecības ekonomists
  • 1975.–1989. Rīgas Centrālā Universālveikala administrators
  • 1989. gadā kļuvis par izdevniecības «Vieda» ģenerāldirektoru
  • 1993. gadā atvēris veikalu «Vieda»
  • 2001. gadā apgāds «Vieda» izsludinājis eseju konkursu «Nevienam mēs Latviju nedosim», kas izraisīja asas diskusijas par šā konkursa tematiku un to, vai tas nav nacionālu naidu kurinošs; SAB notikušajā noziedzīga nodarījuma sastāvu neatrada
  • 2001. gada jūnijā nezināmas personas spridzinājušas durvis apgāda «Vieda» dzīvoklim, tas tiek saistīts ar izsludināto eseju konkursu
  • 2001. gada jūlijā iesniedzis Eiropas Komisijas komisāram paplašināšanās jautājumos Ginteram Ferhoigenam vēstuli, kurā prasīts atbalstīt «Latvijas kolonistu repatriāciju»
  • 2001. gada decembrī ievēlēts par Latvijas Nacionālās frontes priekšsēdētāju
  • 2002. gadā SIA Latvijas Ekoloģiskās izglītības apgāda «Vieda» ģenerāldirektors; S/O Latvijas Nacionālā fronte priekšsēdētājs; Latvijas Aizsargu organizācijas ierindas biedrs
  • SIA Latvijas Ekoloģiskās izglītības apgāds «Vieda», statūtkapitāls 2218 Ls, 60% kapitāla daļas; SIA «Rēriha grāmatnīca», statūtkapitāls 2000Ls, 40% kapitāla daļas;
  • 2002. gada oktobrī kandidējis 8. Saeimas vēlēšanās no Latviešu partijas saraksta
  • 2002. gada novembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai saņemta krimināllieta par Aivara Gardas vadītā apgāda «Vieda» izdoto grāmatu «Homoseksuālisms — cilvēces negods un posts».
 

Garda aicina skolēnus un pensionārus domrakstos atbildēt uz jautājumiem, vai Latvijai būtu jāpārtrauc maksāt pensijas «okupantiem», vai Latvijas politiķus par dekolonizācijas un deokupācijas neveikšanu vajadzētu saukt pie atbildības, vai Latvijā nav izveidojusies nepieciešamība pēc ceturtās atmodas.

Žūrijas komisija atsevišķi vērtēs skolēnu un pensionāru darbus, un divu labāko darbu autori saņems 50 latu prēmijas. Piecu labāko darbu autori saņems vērtīgas grāmatas.

Izdevējs domrakstu rakstīšanā iesaka izmantot viņa paša klajā laistās grāmatas «Par Latvijas dekolonizāciju», «Koknesis. Tautu tiesības» un laikrakstu «DDD».

Gardas un viņa vadītās izdevniecības «Vieda» vārds plašāku atpazīstamību guva pēc jauniešu sacerējumu konkursiem par deokupāciju un homoseksuālismu. Pēc otrā konkursa viņš izdeva grāmatu «Homoseksuālisms — cilvēces negods un posts», par ko Drošības policija ierosināja krimināllietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu