Foto: AFI/Aigars Jansons

Pirmdien sarunā ar ārlietu ministri Sandru Kalnieti EDSO augstais komisārs nacionālo minoritāšu jautājumos Rolfs Ekeuss 2004. gadā gaidāmo izglītības reformu novērtējis kā nepieciešamu, informē Ārlietu ministrija.

Kalniete ar Ekeusu tikās EDSO Ministru padomē. Tikšanās laikā ministre uzsvērusi labo sadarbību ar komisāra biroju. Kalniete informējusi komisāru par Latvijā pēdējā laikā paveikto sabiedrības integrācijā, naturalizāciju un izglītības reformas īstenošanu.

Komisārs izteicis atzinību Latvijai par naturalizācijas tempa palielināšanos, kā arī paudis izpratni par latviešu valodas zināšanu nepieciešamību, lai iegūtu pilsonību.

Runājot par nepilsoņu piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, Ekeuss ar izpratni esot uzklausījis Latvijas argumentus, par prioritāti izvirzot naturalizācijas un integrācijas procesu veicināšanu.

Ārlietu ministre īpaši uzsvērusi īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās un bērnu un ģimenes lietu ministra paredzēto kampaņu, kurā nepilsoņu vecāki tiks aicināti reģistrēt savus bērnus par Latvijas pilsoņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp