Iekšlietu ministrija (IeM) otrdien neparakstīja līgumu ar pilnsabiedrību «LK būve» par Rēzeknes robežsargu koledžas rekonstrukciju, jo atklāja būtiskas atšķirības līguma eksemplāriem pievienotajās izbūves tāmēs — summas tajās atšķīrās par 136 800 latiem.

IeM preses centra vadītāja Laura Karnīte informēja, ka otrdien ministrija no uzņēmējsabiedrības saņēma parakstītus līguma eksemplārus par Rēzeknes robežsargu koledžas rekonstrukciju. Iepazīstoties ar vienošanās eksemplāriem un tiem pievienotajām izbūvju tāmēm, ministrijas pārstāvji atklājuši, ka pievienotajās tāmēs būvniecības izmaksas atšķiras.

Ņemot vērā atklāto nesakritību, ministrija nolēma vēl neslēgt līgumu. «LK būvē» ietilpst SIA «LEC» un SIA «Kalnozols celtniecība».

Kā sacīja SIA «LEC» Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Iveta Antonišķe, nesakritība radusies tehniskas datora kļūdas dēļ. Kļūda šovakar tiks labota un precizētais dokuments rīt tiks atkārtoti iesniegts IeM.

Tomēr tas neattaisno to, ka vienošanās nav parakstīta, jo vienošanās ar IeM pēdējos divus vai trīs mēnešus tikusi apspriesta un koriģēta jau vairākas reizes, sacīja Antonišķe.

«Situācija ir viltīga — vienošanās tika apspriesta ilgāku laiku. Pēc IeM vēlēšanās tika mainīts darba apjoms, tādēļ tāmēšana bija jāveic atkārtoti. Tā arī radusies minētā kļūda,» skaidroja SIA «LEC» jurists Vilnis Antonišķis.

Būvnieki ir sašutuši: lai gan vēl septembrī IeM apgalvoja, ka panākusi vienošanos ar vairākiem uzņēmējiem, arī ar pilnsabiedrību «LK būve», par austrumu robežas izbūvi, konkrēti līgumi līdz šim nav parakstīti.

Uzņēmēji iepriekš norādīja, ka IeM un «LK būve» sarunas par darbu atsākšanu turpinās jau vairāk nekā pusgadu. Mutiska vienošanās par darbu atsākšanu Rēzeknes robežsardzes skolas izbūvē panākta oktobrī, pakļaujoties pasūtītāja prasībām par darba apjomu samazinājumu, kā arī solījumiem parakstīt papildu vienošanos. Kā informēja būvnieki, līdz 1. novembrim Rēzeknes robežsardzes skolas izbūvē «LK būve» izpildījusi darbus par 2,17 miljoniem latu.

23. septembrī valdība atbalstīja Iekšlietu ministrijas priekšlikumu lauzt daļu līgumu par austrumu robežas izbūvi, kas ļaus ietaupīt astoņus miljonus latu valsts budžeta līdzekļu. Vienošanās par austrumu robežas izbūvi tika noslēgtas ar 12 būvuzņēmumiem par 21 miljonu latu.

Šis līgums ir visapjomīgākais un vissarežģītākais, tāpēc starp ministriju un uzņēmēju vēl turpinās juridisko nianšu saskaņošana, iepriekš paskaidroja IeM.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp