Iekšlietu ministrija (IeM) ceturtdien noslēgusi pēdējos divus līgumus par austrumu robežas izbūvi. Līgumi noslēgti ar pilnsabiedrību \"LK būve\" par Rēzeknes robežsargu koledžas rekonstrukciju un ar SIA \"LEC\" par viena pierobežas ceļa izbūvi.

Kopējā parakstīto līgumu summa ir 5 077 525 lati. Koledžas rekonstrukcija izmaksās 4 567 189 latus, bet pievedceļa izbūve — 510 336 latus.

Līgumu par pievedceļa izbūvi parakstījušas abas puses, bet vienošanos par koledžas rekonstrukciju — tikai IeM. \"LK būve\" šo līgumu solījusi parakstīt līdz rītdienas plkst.9, norādīja Iekšlietu ministrijas Preses centra vadītāja Laura Karnīte.

Iepriekš ministrija un \"LK būve\" līgumu neparakstīja, jo atklājās būtiskas atšķirības vienošanās eksemplāriem pievienotajās izbūves tāmēs — summas tajās atšķīrās par 136 800 latiem.

Līdz šim būvnieki pauda sašutumu par IeM kavēšanos slēgt pēdējos līgumus par austrumu robežas izbūvi.

23.septembrī valdība atbalstīja IeM priekšlikumu lauzt daļu līgumu par austrumu robežas izbūvi, kas ļaus ietaupīt astoņus miljonus latu valsts budžeta līdzekļu. Vienošanās par austrumu robežas izbūvi tika noslēgtas ar 12 būvuzņēmumiem par 21 miljonu latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp