Foto: Boriss Koļesņikovs/AFI

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ceturtdien pieļāva iespēju vērsties tiesā par Saulesdārza nomnieka firmas \"Ķeizarmežs\" rīcību, kas \"Parekss bankā\" ieķīlājusi Saulesdārzā esošo futbola laukumu par 2,7 miljoniem latu.

Firma \"Ķeizarmežs\" gan šo aizdevumu jau nomaksājusi.

Ministrs žurnālistiem stāstīja, ka \"Ķeizarmežs\" zemesgrāmatā ierakstījis futbola laukumu ar savu vārdu un tas ir nelikumīgi\". \"Šeit var runāt par neskaidriem savstarpējo līgumu tekstiem un tiesāties,\" sacīja ministrs. Šadurskis sašutis norādīja, ka \"neatkarīgie eksperti visu Saulesdārzu novērtējuši triju miljonu latu vērtībā un tas norāda, ka kaut kas te nav kārtībā. Neticu, ka banka maksātu par kādu īpašumu desmit reizes lielāku cenu par īpašuma vērtību!\"

\"Ķeizarmeža\" sabiedrisko attiecību speciāliste Ilva Erta apliecināja, ka \"SIA \"Ķeizarmežs\" nokārtojusi visas saistības un aizdevums dzēsts. Ministrijas rīcībā diemžēl bija novecojusi informācija. To arī apliecina 3.oktobrī bankas sniegtā izziņa, ka \"Ķeizarmežs\" ir nokārtojis visas saistības pret a/s \"Parekss banka\".

Šadurskis norādīja, ka 8.decembrī viņš tiksies ar \"Ķeizarmeža\" pārstāvjiem, lai apspriestu Saulesdārza jaunā nomas līguma nosacījumus. IZM gatava noslēgt līgumu tikai tad, ja apsaimniekojamo teritoriju firma nedrīkstēs privatizēt un tā paliek valsts īpašumā.

Ministrs uzsvēra, ka \"\"Ķeizarmežs\" nemitīgi runā par savām investīcijām Saulesdārzā un neizdevīgajiem nomas nosacījumiem, bet nesaka ne vārda par to, ka viņi atbrīvoti no nomas maksas, jo šīs summas investē Saulesdārza attīstībā\". Mēnesī par zemi noteikta 1130 latu nomas maksa, bet par nekustamo īpašumu nomu — 3341 lats mēnesī.

Ministrija ar uzņēmumu vairākkārt nav varējusi vienoties par nomas līguma parakstīšanu. \"Ķeizarmežs\" vēlējās mainīt, viņuprāt, neizdevīgā nomas līguma nosacījumus, kas IZM nepieļauj Saulesdārza teritorijas privatizāciju. Firma Saulesdārzā investējusi 605 207 latus.

Līdz šim izglītības ministri vairākkārt mainījuši lēmumus par Saulesdārza apsaimniekošanu. 2001.gada nogalē ar valdības lēmumu aptuveni puse Saulesdārza teritorijas nodota privatizācijai, taču pēc sabiedrības un amatpersonu protestiem valdība pērnā gada aprīlī svītroja Saulesdārzu no privatizējamo objektu saraksta.

Savukārt iepriekšējās valdības pēdējā darba dienā — 6.novembrī — noslēdza valstij neizdevīgu vienošanos par divu nomas līgumu laušanu ar uzņēmumu \"Ķeizarmežs\". IZM vienošanos neapstiprināja, un \"Ķeizarmežs\" joprojām ir Saulesdārza nomnieks. Par šo vienošanos valdība no darba atbrīvoja IZM valsts sekretāru Andri Sarnoviču.

Saulesdārza kompleksā ir izveidots futbola laukums, sporta skola, kurā trenējas 500 līdz 600 bērnu, un labiekārtota apkārtējā teritorija. \"Ķeizarmežs\" kompleksā ir ieguldījis nedaudz vairāk par 605 tūkstošiem latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp