Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/11/8656325t1h6822.jpg)
Souvlaki var pasniegt uz iesmiņiem vai arī noņemtus no iesmiņiem, pildot pitas maizē kopā ar tzatziki mērci, tomātiem, sīpolu un pētersīļiem.
Sastāvdaļas:
- 500 g cūkas kakla karbonādes
- 1 citrona sula
- 25 ml olīveļļas
- 1 tējk. kaltētas raudenes
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- pitas maize
- sīpols, ja vēlies
- zaļā paprika, ja vēlies
Pagatavošana:
- Sagriez gaļu 3 x 3 cm gabaliņos, pievieno olīveļļu, citrona sulu, raudeni, sāli un piparus. Marinē vismaz 30 minūtes. Ja ir laiks, tad vairākas stundas.
- Gaļu liec uz iesmiņiem. Grilē, ik pa laikam apsmērējot ar marinādi. Sasildi pitu un pasniedz ar gaļas iesmiņiem, ja vēlies – ar sīpolu un papriku.
Recepte: Panayotis Lianos, Evangelos Klimis