Premjers Einars Repše par prioritātēm nākamajam gadam uzskata cīņu pret korupciju, pabalstu palielināšanu māmiņām un Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu apguvi.

Cīņu pret korupciju premjers jau iepriekš paziņoja kā vienu no svarīgākajām valdības darba prioritātēm. Šā gada pēdējā Latvijas Radio raidījumā \"Krustpunkti\" Repše solīja, ka arī jaunajā gadā \"pret korupciju nebūs tolerances. Mēs to nepacietīsim\".

Premjers bieži vien publiski paudis satraukumu par demogrāfisko situāciju Latvijā. Repše iepriekš uzsvēra, ka pabalsts būtu jānosaka māmiņas vai tēva algas apjomā, taču izskanējuši arī vairāki citi priekšlikumi. Premjers kā vienu no prioritātēm uzskata likumu sakārtošanu, lai no 2005.gada māmiņām palielinātu bērnu kopšanas pabalstu.

Labklājības ministrija izveidojusi darba grupu, lai izstrādātu koncepciju par iespējām palielināt pabalstus ģimenēm, kurās piedzimuši mazuļi.

ES struktūrfondu līdzekļi Latvijai būs pieejami no nākamā gada 1.maija, kad Latvija kļūs par pilntiesīgu ES dalībvalsti. Nākamā gada budžetā paredzēts salīdzinoši mazs līdzfinansējums ES fondu apguvei, tādēļ vairāki eksperti pauduši bažas, vai izdosies izmantot visus Latvijai pieejamos līdzekļus.

Pirmajos gados pēc pievienošanās ES Latvijai būs pieejami 829,96 miljoni eiro. No tiem 625 miljoni eiro būs ES nauda, bet 204,96 miljoniem eiro jābūt Latvijas līdzfinansējumam. Nākamgad Latvija plāno izlietot 59,76 miljonus eiro, kas ir tikai 7,2% no kopējās summas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp