Dzelze ziņo par iespējamiem draudiem, ja izpaudīs JL ziedotāja vārdu [papildināts]

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Aigars Jansons

Bijušais advokāts Ainārs Dzelze Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un Ģenerālprokuratūrai uzrakstījis iesniegumu, kurā norāda, ka viņam draudēts, ja viņš atklās partijas \"Jaunais laiks\" (JL) ziedotāju, kura vārdā kā starpnieks veicis ziedojumu.

Nedz KNAB, nedz Ģenerālprokuratūra sestdienas pēcpusdienā Dzelzes iesniegumu vēl nebija saņēmušas.

Aģentūras LETA rīcībā ir iesniegums ar Dzelzes parakstu, kurā norādīts, ka gadu mijā viņš saņēmis nepārprotamus draudus sev un ģimenei, ja gaidāmajā tiesas procesā, kurā tiek izskatīta JL prasība pret Dzelzi, bijušais advokāts nosauks īstā naudas devēja vārdu.

Dzelze iesniegumā atgādina, ka summa, kas ar viņa starpniecību pārskaitīta JL, pārsniedz Ls 5000.

Dzelze sestdien apstiprināja, ka naudu partijas \"Jaunais laiks\" kontā pārskaitījis pēc uzņēmēja lūguma, jo Normunds Zelčāns nav vēlējies šo ziedojumu afišēt. Līdz šim jurists neatklāja patiesā partijas labdara vārdu, taču sestdien dzīvības draudu dēļ izlēmis datus publiskot.

Dzelzem izteikti mutvārdu draudi

Dzelze iesniegumā norāda, ka pēdējā laikā saņēmis mutvārdu draudus no Zelčāna pārstāvju puses: ja viņš atklās uzņēmēja saistību ar ziedojumiem, bijušajam advokātam un viņa ģimenei draud nopietnas nepatikšanas. \"Diemžēl sīkāku informāciju par Zelčāna rīcības motīviem sniegt nevaru, jo citas personīgas sarunas ar viņu mums nav bijušas. Vienīgais, ko varu apliecināt ir fakts, ka tieši Normunds Zelčāns mūsu tikšanās reizē iedeva man naudu, ko vēlāk viņa uzdevumā savā vārdā pārskaitīju \"Jaunā laika\" kontos,\" rakstīts iesniegumā.

Dzelze stāstīja, ka draudēts nolaupīt viņa bērnu un sievai ar žileti sagriezt seju. \"Tikai muļķi nebaidās, un arī es izjūtu zināmu satraukumu, tāpēc tagad esmu ļoti uzmanīgs. Izlēmu šo informāciju publiskot, jo šo ziņu izskanēšana man dos zināmu garantiju manai drošībai,\" sacīja Dzelze.

Zelčāns esot skaidrojis, ka \"nevēloties sevi lieki afišēt, jo šī nauda esot viņa biznesā iegūti līdzekļi, kuru izcelsmes sīka izpēte varētu būt nevēlama. Tāpēc viņa uzņēmumu darbiniekiem nevajadzētu zināt, ka viņu darba devēja gatavojas \"Jaunajam laikam\" ziedot tik lielas naudas summas, īpaši tādēļ, ka viņa vadītie uzņēmumi jau gatavojoties veikt arī legālus ziedojumus,\" paziņoja Dzelze.

Zelčāns Dzelzi nepazīstot 

Zelčāns sacīja, ka bijušo advokātu Dzelzi personīgi nepazīst un jurista uzvārdu dzirdējis tikai pieminam masu saziņas līdzekļos. \"Man ar viņu nav bijusi darīšana ne ar kā juristu, ne kā ar klientu,\" sacīja Zelčāns. Uzņēmējs piebilda, ka atbalsta \"Jauno laiku\" un viņa pārstāvētais uzņēmums — \"Tukuma MRS\" — uz vēlēšanām tam oficiāli pārskaitījis ziedojumu 1000 latu apmērā. \"Mums nav jāslēpjas,\" piebilda Zelčāns.

Zelčāns pieļauj, ka Dzelzes iesniegums radies ar uzņēmējdarbību saistītu iemeslu dēļ. Viņš sacīja, ka Dzelzes kolēģis Egmonts Ekarts bijis kāda ar \"Tukuma MRS\" saistīta uzņēmuma administrators un šajā uzņēmumā atklājies iztrūkums. Šī iemesla dēļ \"Tukuma MRS\" gatavojoties vērsties tiesībsargājošajās institūcijās. \"Pieļauju, ka tā bija pretreakcija,\" piebilda Zelčāns.

Zelčāns nav uzrādīts kā JL ziedotājs

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās datu bāzes \"Lursoft\" informācija liecina, ka Zelčāns (1965) ir Tukuma mežrūpniecības saimniecības valdes loceklis, a/s \"Būriņi\" valdes priekšsēdētājs, SIA \"Hirschmanns\" revidents, a/s \"Zentenes lauksaimnieks\" valdes priekšsēdētājs.

Ne Zelčāns, ne kāds no viņa pārstāvētajiem uzņēmumiem KNAB datu bāzē nav uzrādīts kā \"Jaunā laika\" vai kāda cita politiskā spēka ziedotājs. Arī JL sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Mūrnieks apliecināja, ka Zelčāns nav nedz partijas biedrs, nedz reģistrēts tās atbalstītājs.

Rīgas Kurzemes rajona tiesa 10.februārī izskatīs JL prasību pret Dzelzi par 2500 latu piedziņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu