Repši nesatrauc Dzelzes paziņojums

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Aigars Jansons

Premjeru Einaru Repši nesatrauc bijušā advokāta Aināra Dzelzes apgalvojums, ka viņš premjera vadītajai partijai «Jaunais laiks» nelikumīgi ziedotos 2500 latu partijas kontā ieskaitījis Tukuma uzņēmēja Normunda Zelčāna uzdevumā. Repše pirmdien sacīja, ka «[Dzelzes] paziņojumiem es nepievēršu nekādu uzmanību».

Savukārt premjera palīgs preses jautājumos Guntars Gūte  sacīja, ka Dzelzes iesniegumi jāizskata attiecīgajām iestādēm, kurām viņš tos iesniedzis.

Dzelze apstiprinājis naudas pārskaitīšanu JL pēc Tukuma uzņēmēja Zelčāna lūguma, kurš nav vēlējies šo ziedojumu afišēt. Līdz šim jurists neatklāja partijas patiesā labdara vārdu, taču sestdien dzīvības draudu dēļ izlēma datus publiskot. Dzelze  informēja, ka īstā ziedotāja vārdu paziņojis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un Ģenerālprokuratūrai, iesniegumā lūdzot «noskaidrot pārējos apstākļus».

Savukārt Zelčāns noliedz, ka būtu ziedojis JL ar Dzelzes starpniecību. Uzņēmējs paziņojumus par viņa saistību ar nelikumīgu ziedojumu JL skaidro ar vēlmi novērst uzmanību no bankrotējušā Kuldīgas uzņēmuma «Vulkāns» administratora Egmonta Ekarta iespējamajiem pārkāpumiem.

Viņaprāt, Dzelze apgalvo, ka nelikumīgi ziedotos 2500 latus pārskaitījis Zelčāna uzdevumā, lai novērstu uzmanību no sava paziņas Ekarta iespējamajiem pārkāpumiem.

Pērn oktobrī Dzelze un vēl viens ziedošanas starpnieks Valentīns Kļava paziņoja, ka ziedojuši partijai kādas trešās personas interesēs. Šāds paziņojums radīja sašutumu JL, un premjers Einars Repše pavēstīja, ka negrasās atmaksāt ar Dzelzes starpniecību ziedoto naudu, jo «es likumu neesmu pārkāpis». Premjers teica, ka visa atbildība jāuzņemas ziedotājiem. Tomēr vēlāk JL nolēma nelikumīgos ziedojumus atmaksāt un pēc tam šo naudu tiesā piedzīt no starpniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu