«Gauja» atsakās no dalības virslīgas čempionātā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LFF

Valmieras futbola klubs «Gauja» ir nolēmis atteikties no līdzdalības 2004. gada sezonas Latvijas čempionāta virslīgas turnīrā, un komanda nav arī sākusi gatavoties. Par Latvijas čempionāta norisi lems trešdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē, un paredzams, ka šogad virslīgā varētu spēlēt tikai septiņas komandas.

Kā otrdien vēsta laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze», «Gauja» vienīgā no virslīgas komandām nav sākusi gatavošanos gaidāmajai sezonai, un komandas galvenais treneris Gatis Ērglis pauda, ka neredz iespēju spēlēt virslīgas turnīrā.

«Mūsu kluba budžets ir nulle, un nav gaidāms, ka tuvākajā laikā tajā ieplūdīs kāda naudas summa,» sacīja Ērglis. «Vēl pastāv divu procentu varbūtība, ka spēlēsim virslīgā. Tomēr tas izskatās nereāli — otrdien notiks čempionāta kalendāra apstiprināšana, un tajā būs iekļautas tikai septiņas komandas. Mēs varbūt varētu spēlēt pirmajā līgā.»

Valmieras klubs jau vairākkārt arī citus gadus pirms sezonas sākuma sūtīja LFF vēstules, informējot par atteikumu startēt virslīgā, taču vēlāk atrada finansējumu un tomēr spēlēja spēcīgāko komandu pulkā.

Viens no Latvijas čempionāta organizācijas komitejas vadītājiem Jānis Skredelis apstiprināja, ka «Gauja» šosezon virslīgā nespēlēs. Skredelis plāno, ka septiņas komandas spēlēs četros riņķos, un šādu risinājumu piedāvās klubu pārstāvju sanāksmē.

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis avīzei norādīja, ka gadā, kad Latvijas izlase cīnīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā, septiņu komandu turnīrs varētu pat būt labāks risinājums, jo spēcīgākajiem futbolistiem no pašmāju klubiem būs mazāk spēļu virslīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu